Logo hartvanzuidplas.nl
<p>Danny van Vliet vorig jaar nadat hij 24 uur en 577 kilometer lang op de fiets had gezeten. (foto: Erik van Leeuwen)</p>

Danny van Vliet vorig jaar nadat hij 24 uur en 577 kilometer lang op de fiets had gezeten. (foto: Erik van Leeuwen)

(Erik van Leeuwen)

Nieuwerkerker weer op de fiets: nu voor Spieren voor Spieren

  •   keer gelezen   Human Interest

Nieuwerkerk aan den IJssel – Danny van Vliet keert volgende maand terug op de racefiets voor het goede doel. De 48-jarige Nieuwerkerker wil met 48 uur non-stop fietsen geld inzamelen voor Spieren voor Spieren.

Van Vliet reed vorig jaar al 24 uur achter elkaar voor een lokaal doel, de Boodschappenkast. In een dag en een nacht kwam hij tot 577 kilometer en vijftigduizend euro aan donaties en sponsorgelden.
Onder het motto ‘grenzen moeten verlegd worden’, gaat hij nu voor 48 uur op de fiets. Het doel waarvoor hij gaat fietsen, Spieren voor Spieren, heeft hij zorgvuldig uitgezocht. “Ik vind het belangrijk dat het geld dat ik bij elkaar fiets, kan worden gebruikt bij onderzoek en dat niet een groot deel van het geld opgaat aan organisatie.”

Zeshonderd vormen
In Nederland lijden tienduizenden kinderen aan een spierziekte. “Er zijn zeshonderd verschillende vormen”, aldus Mariëlle van Maurik van Spieren voor Spieren. Een van die kinderen die met een spierziekte is geboren, is de negenjarige Sofie Zalm uit Barendrecht. Haar ziekte - HMSN type 1A - zorgt voor een flinke beperking in haar dagelijkse leven. “Ik kan minder lang sporten en ook niet zo lang fietsen.”

Zalm is de kind-ambassadeur van de sponsortocht van Van Vliet. Met de kind-ambassadeurs wil Spieren voor Spieren de bekendheid van spierziekten vergroten; volgens de stichting hebben zieke kinderen en hun ouders vaak te maken met onbegrip en onwetendheid.

Ron Vlaar
Voormalig voetballer Ron Vlaar geeft op vrijdag 24 juni het startschot van de 48-uurs race van Van Vliet. De ex-verdediger van Feyenoord en het Nederlands elftal is één van de volwassen ambassadeurs van Spieren voor Spieren. Het is de bedoeling dat Van Vliet op zondag 26 juni terugkeert bij het A20 Tradecenter, van waar hij ook vertrekt. Hij hoopt met zijn actie 100.000 euro in te zamelen via sportenvoorspieren.nl. (Erik van Leeuwen) 

Meer berichten