Logo hartvanzuidplas.nl
Het is een zooitje langs de wegen, zeker bij de Willem-Alexander Baan, constateerde 'een wielrenner'.
Het is een zooitje langs de wegen, zeker bij de Willem-Alexander Baan, constateerde 'een wielrenner'.
Ingezonden

Het perspectief van de wielrenner

  •   keer gelezen   Ingezonden

De wielrenner belt - jazeker, er zijn er best veel met een bel - als hij een groep hardlopers in het vizier krijgt, maar vaak horen ze hem of haar (er stappen steeds meer vrouwen op de racefiets, dat is goed) niet of ze negeren het signaal. De renner in de remmen, het is niet anders. De eenzame hardloper kijkt overigens bijna altijd goed uit.

De wielrenner moet vaker in de remmen voor honden die op hem afkomen omdat het baasje vergeten is dat een hond in de gebieden waar het mag, alleen los mag lopen als de hond andere weggebruikers niet hindert. Gelukkig letten de meeste hondenbezitters goed op en groeten beleefd terug als je ze bedankt.

Geen misverstand: er zijn zeker wielrenners die denken de Tour de France hier nog te kunnen winnen en zij maken het gewoon veel te bont.

De wielrenner verbaast zich er al geruime tijd over dat het een zooitje is langs de wegen en paden en zeker langs de roeibaan in Zevenhuizen: veel zwerfafval. Maar ja, verbazen is een, iets eraan doen is twee. 

Dus een wielrenner trok er met de gewone fiets en vuilniszakken op een maandagavond op uit. Na twee uur was de oogst zes zakken met (plastic) afval en moest de conclusie getrokken worden dat zijn vrouw met de auto de zakken moest komen ophalen, want met de fiets was het geen doen.

Het plastic netjes meegegeven aan de ophaaldienst en 6 euro later lag het restafval in de container onder de grond. Toch wel een goed gevoel aan overgehouden.

Misschien een tip voor de gemeente om wat blikvangers op te hangen en bij het begin van het fietspad - bij de start langs de roeibaan aan de oostzijde - een wat grotere vuilnisbak te plaatsen. Stuur een paar keer een boa langs om de jeugd daarop te wijzen (dus niet gelijk bekeuren), want verreweg de meesten zijn echt niet te beroerd om afval netjes op te ruimen, als ze het maar kwijt kunnen. 

Verder kan iedereen die er loopt misschien eens iets oppakken om vervolgens in de eerstvolgende vuilnisbak of thuis weg te gooien. We overstijgen dan de verbazing en zien het resultaat met een glimlach.

- Een wielrenner
(naam bekend bij de redactie)

Meer berichten