Logo hartvanzuidplas.nl
<p>J.A. Beyerinkstraat in Nieuwerkerk, waar eerst de Rabobank zat.&nbsp;</p>

J.A. Beyerinkstraat in Nieuwerkerk, waar eerst de Rabobank zat. 

(Foto: Google Streetview)
Ingezonden

Niemand heeft er iets aan dat het pand van Rabobank nog leegstaat

  •   keer gelezen   Ingezonden

Met verbazing loop ik regelmatig langs het oude pand van de Rabobank aan de J.A. Beyerinkstraat. Het staat inmiddels al bijna 10 jaar leeg! De woningnood is hoog en, afgaande op de vele perspublicaties, ligt er een plan voor een gezondheidscentrum met appartementen. Toch zijn er nog steeds bezwaren en wordt er nog steeds niet gebouwd.

Natuurlijk mag er bezwaar worden gemaakt, misschien zou ik het ook wel doen als ik ernaast zou wonen. Maar het lijkt me wel erg gewenst dat er nu iemand opstaat die de boel gaat vlottrekken. Maak de bezwaren concreet en stel eventueel de planschade vast voor minder woongenot. Niemand heeft er iets aan om het gebouw verder achteruit te zien gaan. 

Een mooi nieuw gebouw is een aanwinst voor de omgeving en zorgt er in mijn beleving alleen maar voor dat de aantrekkelijkheid om er te willen wonen toeneemt, en dus de huizen in waarde stijgen.

Gemeente, neem het initiatief en laat iedereen inzien dat er lang genoeg is gepraat en er in redelijkheid nu echt een oplossing moet komen. Het loopt al 10 jaar!

  • Freerk van Rossem, Nieuwerkerk aan den IJssel
Meer berichten