Logo hartvanzuidplas.nl
Foto: archief
Ingezonden

Slecht gedrag wordt weer eens beloond

  •   keer gelezen   Ingezonden

Door jarenlang wanbeleid van woonstichting Vestia moeten sociale woningzoekenden nog langer wachten op een geschikte woning, want de nu sociale woning kan na het verlaten door de huurder veranderen in een vrijevestigingwoning, die een sociale huurder niet kan betalen. 

De Raad van State heeft een slechte beslissing genomen om Vestia een akkoord te geven om sociale huurwoningen te mogen verhuren in de vrije sector. De Raad van State vergeet dat met deze beslissing de woningnood groter wordt voor minder bedeelde mensen die geen kant meer op kunnen en nog langer moeten wachten op een geschikte woning. 

Door het wanbeleid van Vestia moet de sociale zoekende eronder lijden, terwijl Vestia vele miljoenen had gekregen van andere corporaties om niet om te vallen en nog gaat het niet goed.

Ook zou het puntensysteem op de schop moeten, waardoor een woning hoger in huurwaarde zou zijn dan die in werkelijkheid zou moeten zijn. Vestia bezit veel oude woningen waarvoor het veel meer huur ontvangt dan wat de woningen waard zijn. Veel van die oude woningen zijn ook al vele jaren afbetaald.

Nee, dit is een slechte zet van de Raad van State.

  • Frans Pot, Nieuwerkerk aan den IJssel
Meer berichten