Logo hartvanzuidplas.nl
Foto: Gerd Altmann/Pixabay
Ingezonden Vijfde Dorp

Gemeente Zuidplas strooit met geld

  •   keer gelezen   Ingezonden

Al enige tijd verbaast het mij dat de gemeente Zuidplas strooit met geld alsof ze Sinterklaas is; die strooit ook alles in één of andere hoek. Maar daar zijn in elk geval de kinderen nog blij mee! 

Waar ik niet blij van word en met mij, denk ik, vele inwoners van onze gemeente, is dat de rekening van het onderzoek van de seksaffaire een kwart hoger uitvalt; liefst een bedrag van 25.663,11 euro. 

Volgens het college is ‘alle voorhanden zijnde’ informatie bekeken: tientallen uren videobeelden en gegevens op zakelijke telefoons. Dan moet het wel erg gezellig geweest zijn in het gemeentehuis tijdens de seksaffaire! Ik mag toch hopen dat de betrokkenen zelf de kosten terugbetalen, en daar niet de gemeenschap voor laten opdraaien.

‘Vijfde Dorp houdt wethouder in functie’ stond vorige week in Hart van Holland. De gemeente is akkoord gegaan met ontheffing van het vereiste dat een lid van het college ingezetene moet zijn van de gemeente. 

Wethouder Jan Hordijk besloot naar elders te gaan verhuizen, en heeft ervoor gekozen honderdtwintig kilometer verderop te gaan wonen; kosten ongeveer 10.000 euro aan reiskosten, en hij kan bovendien aanspraak maken op een verblijfsvergoeding. 

Hordijk wordt gezien als de architect van het Vijfde Dorp, en zou daarom dus onmisbaar zijn. Als gemeente Zuidplas moet je je afvragen of je wel zo kwetsbaar moet zijn om afhankelijk te zijn van één persoon! Wat gaat hij in de toekomst nog meer van de gemeente eisen?

Als ingezetene van de gemeente Zuidplas heb ik me aan alle regels van de wet te houden, betaal mijn gemeentelijke lasten. Het maakt me kwaad dat sommige mensen, ook al is hij wethouder, de regels kunnen omzeilen.

Al met al strooit de gemeente ons belastinggeld als strooigoed over de balk. 25.663,11 euro + 10.000 euro = 35.663,11 euro. En dan zal het me niet verbazen dat de gemeente Zuidplas per 1 januari 2021 extra gemeenteheffingen gaat invoeren voor alle ingezetenen, die netjes en volgens de wet leven. 

Want ja, burgemeester en de overige wethouders zullen dit niet uit eigen zak betalen!

  • Dirk Verdoold, Moordrecht
Meer berichten