Logo hartvanzuidplas.nl
Foto: archief
Ingezonden brief

‘Podium voor complotdenkers’

  •   keer gelezen   Ingezonden

Met stijgende verbazing heb ik de ingezonden brief gelezen in de uitgave van Hart van Zuidplas van 3 februari onder de kop ‘Niet bang door virushysterie’. 

Daarin wordt zonder enige onderbouwing gezegd dat de WHO ons land in de afgrond wil doen gaan. Dat grote farmaceutische bedrijven en leden van onze regering dat ook willen. Ook dat in de mainstream media leugens en halve waarheden staan; welke dat zijn en hoe schrijfster dat weet, staat niet gemeld. 

Het stuk is dus geschreven door een complotdenkster. Mijn eerste opwelling is dat het huis-aan-huisblad toch geen podium zou moeten geven aan complotdenkers. Maar we hebben vrijheid van meningsuiting en dat ook in mijn gemeente complotdenkers wonen is een feit en past dus in een huis-aan-huisblad. 

Maar de schrijfster is voor mijn gevoel ook een wanhopige vrouw die niemand meer lijkt te vertrouwen. Dat is vreselijk; dat wens ik niemand toe. 

De oproep van de schrijfster om meer aandacht te besteden aan gezonde voeding steun ik; ik vind eigenlijk dat de btw op gezonde voeding naar 6 procent moet, zodat iedereen, ook de mensen met een smalle beurs, gezonde voeding kan kopen.

  • Marja van der Wel, Nieuwerkerk aan den IJssel

Meer berichten