Logo hartvanzuidplas.nl
Ingezonden brief

‘Niet ‘even’ stemmen in Esse’

  •   keer gelezen   Ingezonden

Als inwoner van Nieuwerkerk aan den IJssel, gemeente Zuidplas, verwondert het mij niet dat de opkomst bij de Tweede Kamerverkiezingen bijna vier procent lager was dan in 2017. Corona zou hier volgens een artikel van RTL Nieuws debet aan kunnen zijn. Ik kan hier echter nog een bedenkelijke reden aan toevoegen.

De gemeente Zuidplas heeft gemeend om de zeer grote wijk Esse in Nieuwerkerk aan den IJssel geen stemlocatie meer te bieden. Dit in tegenstelling tot voorgaande jaren. Er is geen openbaar vervoer in deze wijk en de stemlocaties die wel open waren, zijn nou niet bepaald op loopafstand. Je moest dus op de fiets of met de auto. Bij de locaties die wel open waren, stonden vervolgens lange wachtrijen.

U kunt zich voorstellen dat het ‘even’ gaan stemmen er dit keer niet meer bij was. Gezinnen met kleine kinderen, invaliden en ouderen zijn hierdoor naar mijn bescheiden mening eerder geneigd om dan maar niet te gaan stemmen. 

Nu woon ik met uitzicht op de vertrouwde stemlocatie van de afgelopen jaren aan de Dieze, te weten de brede school. Ik zag woensdag heel wat mensen met de stempas in de hand tevergeefs naar deze locatie wandelen.

Ik vind dit een schandalige gang van zaken die mij doet denken aan Amerikaanse toestanden.

Een verbouwing in de school in kwestie is voor mij geen excuus. Ruimte zat immers om, net zoals in Dorrestein, een tent ter vervanging op het schoolplein neer te zetten. 

Ik ben zwaar teleurgesteld in de huidige gang van zaken.

  • C.I. van der Giessen, Nieuwerkerk aan den IJssel


Zoveel mensen, zoveel meningen  

Ingezonden brieven in Hart van Holland bevatten maximaal 350 woorden en moeten voorzien zijn van uw naam. 
De redactie behoudt zich het recht voor bijdragen te weigeren of in te korten.  

Redactie en uitgever zijn niet aansprakelijk voor de inhoud van ingezonden brieven, 
zowel in de print- en onlineversie als op sociale media van Hart van Holland.

Meer berichten