Logo hartvanzuidplas.nl
Ingezonden brief Vijfde Dorp

‘Vreemde borstklopperij’

  •   keer gelezen   Ingezonden

Het college van de gemeente Zuidplas gaat in een voorstel naar de provincie uit van de bouw van 4000 woningen in de polder. Dan is het toch vrij bizar dat uiteindelijk de raad en college, op de SP na, staan te juichen dat het er nu 8000 moeten worden. Waarbij opmerkingen worden gemaakt dat men ‘baas zal blijven in eigen gebied’. Huh, we hebben het over een verdubbeling van de wens. En dan zichzelf op de borst kloppen dat het plan een gevolg is van het wensenpakket (HvH 7 april). Uitermate vreemd!

Wat net zo vreemd is, is dat er een compleet dorp gebouwd moet gaan worden op het laagste punt van Nederland. De problematiek van waterbeheersing zal door de tijd heen steeds urgenter worden. Dit is dus vragen om problemen.

Als er dan gebouwd moet worden doe het dan op plaatsen die directe aansluiting hebben aan de bestaande kernen. Nu gaat dit een zaak worden van langjarige ellende, zandopbrenging, logistieke problemen, verkeerscongestie. Met de teloorgang van de open ruimte en het groen, reden waarom zoveel inwoners het wonen in de Zuidplas zo waarderen.

Er gaan 8000 woningen gebouwd worden, omdat grondposities van de verschillende deelnemers in de grondbank sturend zijn. Die woningen hadden ook elders gebouwd kunnen worden. Misschien denkt een nieuw kabinet er ruimtelijk anders over en wordt er alsnog voor een betere oplossing gekozen.

  • Lex Broere, Nieuwerkerk aan den IJssel


Zoveel mensen, zoveel meningen  

Ingezonden brieven in Hart van Holland bevatten maximaal 350 woorden en moeten voorzien zijn van uw naam.
De redactie behoudt zich het recht voor bijdragen te weigeren of in te korten.  

Redactie en uitgever zijn niet aansprakelijk voor de inhoud van ingezonden brieven,
zowel in de print- en onlineversie als op sociale media van Hart van Holland.

Meer berichten