Logo hartvanzuidplas.nl
<p>De polder maakt plaats voor duizenden woningen, zo is deze maand besloten.</p>

De polder maakt plaats voor duizenden woningen, zo is deze maand besloten.

Ingezonden brief Vijfde Dorp

‘Cabaret van topniveau’

  •   keer gelezen   Ingezonden

In de nacht van 19 op 20 mei 2021 is een zwarte bladzijde in de geschiedenis van Zuidplas geschreven. De open ruimte van de Zuidplaspolder zal niet meer zijn. Met een tweede Nieuwerkerk wordt de polder dichtgesmeerd. 

En als kers op de taart zal de verdozing die gaande is bij Waddinxveen, Bleiswijk, Pijnacker en verdere omgeving ook hier het landschap blijvend fundamenteel verzieken. Al blijft het college leuteren over dorpen, dat verkoopt zo lekker, maar de tijd van kleinschaligheid is binnenkort voorgoed voorbij.

Na eindeloze geheimhouding mocht de raad op 11 mei zijn wensen op tafel leggen voor de ontwikkeling van het vijfde dorp. Op 19 mei is het grootste deel van de raad in het pak genaaid door het college. Geen van de ingediende veranderingen werd gehonoreerd. 

Toch blijft men vertrouwen hebben in de uitvoering van de plannen. Hoe bizar! Natuurlijk vindt de wethouder het prima dat er meerdere scenario’s worden onderzocht. Waarom niet! Maar kom niet aan het masterplan. “Dan valt de bodem van het totale plan weg”, dreigde Hordijk. En de volksvertegenwoordigers schikten zich!

Maar niet getreurd. Nu alles naar wens verloopt voor het college en de grote plannen binnen zijn, vindt men het tijd worden dat het betrekken van inwoners bij plannen meer in de genen moet komen van de medewerkers van de gemeente Zuidplas. Zelfs het college erkent dat het beter moet. Dit is toch cabaret van topniveau!

De SP was als enige fractie tegen deze planvorming. Vaak is deze partij landelijk verweten onwerkbare standpunten of ideeën te hebben. Later werden deze standpunten grotendeels overgenomen door de gevestigde partijen. Ook nu zal blijken dat deze lokale fractie het niet zo verkeerd had gezien.

Lex Broere, Nieuwerkerk aan den IJsselZoveel mensen, zoveel meningen  

Ingezonden brieven in Hart van Holland bevatten maximaal 350 woorden en moeten 
voorzien zijn van uw naam. 
De redactie behoudt zich het recht voor bijdragen te weigeren of in te korten.  

Redactie en uitgever zijn niet aansprakelijk voor de inhoud van ingezonden brieven, 
zowel in de print- en onlineversie als op sociale media van Hart van Holland.

Meer berichten