Logo hartvanzuidplas.nl
<p>Meer poep in de prullenbakken, minder poep op straat, graag, aldus deze ingezonden brief.</p>

Meer poep in de prullenbakken, minder poep op straat, graag, aldus deze ingezonden brief.

(Foto: archief)
Ingezonden brief

‘Het gele bot in Zuidplas’

  •   keer gelezen   Ingezonden

Zeker in de tijd van corona nemen veel mensen een hond, maar niet elke hond is hetzelfde. Daarom is het gele bot uitgevonden en hier zou zoveel meer bekendheid aan gegeven moeten worden. Uiteraard kan men roepen: ‘mijn hond doet niks’, maar zo werkt het niet. Zeker bij hondeneigenaren met een lange rollijn, waar de hond op je af komt rennen.

Laten we een beetje rekening met elkaar houden, kijk niet alleen naar het gedrag van je eigen hond maar ook naar dat van de hond die je tegemoet loopt. Waarom dan de Yellow Alert Bone? Het is een herkenningsteken om aan te geven ‘Houd afstand, geef ruimte’. 

YAB is een hulpmiddel om op de hondenlijn te plaatsen. Hiermee zegt men: de hond kan angstig zijn, de hond kan loops zijn, drachtig, of net geworpen hebben, de hond kan ziek zijn, of heeft een operatie ondergaan en moet het rustig aan doen, de hond vindt het gewoon niet fijn met andere honden of om ze te passeren. De hond kan eenkennig zijn, in training, of een besmettingsprobleem hebben - dan wil men ook graag afstand houden, anders lopen andere honden ook risico op een eventuele besmetting. De hond kan ook agressief zijn, bijvoorbeeld door angst.

En dan de hondenpoep. In mijn wijk liggen de stoepen vol met hondenpoep, terwijl inwoners steeds meer bordjes plaatsen aan hun hek met ‘laat je hond hier niet poepen of ruim het zelf even op’. Maar het blijkt moeilijk te zijn. Het wordt een grote ergernis om zigzaggend over de stoep te lopen en geen poep aan je schoen te krijgen.

Ik hoop dat mensen meer bewust worden en dat de gemeente Zuidplas naar beide punten kijkt en dat het Yellow Alert Bone, ook door dierenartsen, onder de aandacht wordt gebracht. Daarnaast verwacht ik dat mensen de poep van hun hond van de stoep opruimen en dat zij hun dier niet tegen hekken, heggen en struiken van anderen laten plassen. We wonen in Zuidplas en daar houdt men rekening met elkaar!

  • J. Bakker, Nieuwerkerk aan den IJssel


Zoveel mensen, zoveel meningen  

Ingezonden brieven in Hart van Holland bevatten maximaal 350 woorden en moeten voorzien zijn van uw naam.
De redactie behoudt zich het recht voor bijdragen te weigeren of in te korten.  

Redactie en uitgever zijn niet aansprakelijk voor de inhoud van ingezonden brieven, 
zowel in de print- en onlineversie als op sociale media van Hart van Holland.

Meer berichten