Logo hartvanzuidplas.nl
Ingezonden brief

‘Lekker scoren als je het eens bent’

  •   keer gelezen   Ingezonden

Hee leuk, daar is die gezellige grote VVD-fractie bij monde van haar fractievoorzitter Van Wijnen (HvH, 3 november).

In de gemeenteraad sprak hij in heldere bewoordingen dat er geen grootschalige vluchtelingenopvang in Zuidplas moet komen. En nu is deze fractie zeer benieuwd naar de mening van de bewoners. 

Wat vinden de bewoners van Zuidplas van vluchtelingenopvang, statushouders, voorrang bij woningtoewijzing? Volgens de VVD doet Zuidplas al genoeg. Bijvoorbeeld het 5de dorp bouwen.

Dat bouwen in de polder gaat zeer tegen de zin van de VVD, slechts met de grootste moeite waren zij daartoe over te halen. Maar ja, je moet je verantwoordelijkheid nemen voor regionale en landelijke uitdagingen.

Wat het ene probleem met het andere te maken heeft, ontgaat mij, tussen haakjes.

Maar als we het er toch over hebben: tijdens die o zo geheime ontwikkelingsfase van het 5de dorp heeft de bevolking weinig tot geen rol gespeeld. Zelfs in de huidige situatie is er van burgerparticipatie geen sprake. Maar nu is de VVD, grootste fractie in de gemeenteraad, ineens zeer benieuwd naar de mening van de bevolking.

Het is zo stuitend. Tijdens het bewind van Rutte zijn er in groten getale migranten het land binnengekomen. Met alle problemen van dien. Je kunt dus op je klompen aanvoelen dat vrijwel niemand zit te wachten op een nieuwe aangroei.

Dat weet deze gezellige partij natuurlijk als geen ander. Dus kijk haar plots belangstelling hebben voor de mening van de bewoners. Dit scoort zo lekker als je het al met elkaar eens bent. 

Want zo vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen kan het zeer profijtelijk zijn om in heldere bewoordingen een fragiel onderwerp als vluchtelingen te gebruiken om de inwoners te laten zien hoe belangrijk de VVD hun mening wel niet vindt. Dat kun je aan de VVD wel overlaten!

  • Lex Broere, Nieuwerkerk aan den IJssel


Zoveel mensen, zoveel meningen  

Ingezonden brieven in Hart van Holland bevatten maximaal 350 woorden en moeten voorzien zijn van uw naam. 
De redactie behoudt zich het recht voor bijdragen te weigeren of in te korten.

Redactie en uitgever zijn niet aansprakelijk voor de inhoud van ingezonden brieven, 
zowel in de print- en onlineversie als op sociale media van Hart van Holland.

Meer berichten