Logo hartvanzuidplas.nl
<p>Paul van Drenth wilde nieuw bloed om door te gaan en mee te doen aan de verkiezingen.</p>

Paul van Drenth wilde nieuw bloed om door te gaan en mee te doen aan de verkiezingen.

NEZ doet mee aan verkiezingen

  •   keer gelezen   Politiek

Nieuwerkerk aan den IJssel – De naam van Nieuw Elan Zuidplas (NEZ) komt bij de komende gemeenteraadsvergadering in maart alsnog op het verkiezingsformulier in Zuidplas.

Het was enige tijd onzeker of de lokale partij, die twee zetels in de gemeenteraad heeft, zou meedoen aan de verkiezingen. Partijleider Paul van Drenth, oprichter van NEZ in 2013, wilde nieuw bloed. “Dat is er gekomen”, zegt hij. “We hebben deze week een ledenvergadering gehouden en daarin hebben de leden duidelijk uitgesproken dat ze er vol voor willen gaan. Er is nieuw elan en enthousiasme.”

Hoe de kandidatenlijst eruit komt te zien is nog niet besproken, volgens Van Drenth. “Dat gaan we in de loop van volgende week bepalen. We zijn intussen druk met het verkiezingsprogramma. Als lokale partij willen we een onderscheidend geluid laten horen.” 

Eerst zien...
Nieuw Elan Zuidplas kwam in 2014 voor het eerst in de gemeenteraad met één zetel. Vier jaar geleden werd het aantal zetels verdubbeld. Van Drenth zegt dat de partij genoeg kandidaten heeft om in de gemeenteraad plaats te nemen. “Ik roep zelf niet dat we het bij de verkiezingen goed gaan doen, dat doet vooral de buitenwacht. Die heeft het over drie of vier zetels. Ik denk: eerst zien en dan geloven.” (Erik van Leeuwen)  

Meer berichten