Logo hartvanzuidplas.nl
<p>Rik van Woudenberg op archiefbeeld.</p>

Rik van Woudenberg op archiefbeeld.

Rik van Woudenberg wethouder in Capelle

  •   keer gelezen   Politiek

Zuidplas – Het verblijf van Rik van Woudenberg in de gemeenteraad van Zuidplas heeft maar kort geduurd. De D66-politicus is door de lokale afdeling van zijn partij in Capelle aan den IJssel als wethouder voorgedragen in het nieuwe college.

Eind vorige week maakte formateur Gerrit Kruijt bekend dat Leefbaar Capelle, de veruit grootste partij in de buurgemeente van Zuidplas, een akkoord voor collegevorming had bereikt met D66, VVD en PvdA.

D66 levert één van de zes wethouders in het nieuwe college van Capelle aan den IJssel. Van Woudenberg was al eerder wethouder in Zuidplas (vier jaar) en Leiderdorp (2,5 jaar). Hij was onlangs ook kandidaat voor een wethouderspost in Zuidplas, maar D66 schoof uiteindelijk Frans Klovert naar voren.

De vier Capelse coalitiepartijen streven naar installatie van het nieuwe college begin juli.

Vier zetels
Het is nog niet bekend wie Van Woudenberg in de gemeenteraad van Zuidplas opvolgt. Jette Frans is nummer zes op de lijst, maar ziet af van de raadszetel. Mogelijk keert Joop Huson terug in de raad. Een andere kandidaat is Melissa Luijt. D66 heeft sinds de verkiezingen vier zetels in de raad.

Meer berichten