Afbeelding
Judith Rikken

Verkiezingen Provinciale Staten: zeven inwoners van Zuidplas zijn kandidaat

Politiek 259 keer gelezen

Zuidplas - Aan de verkiezingen voor Provinciale Staten doen in dit district negentien partijen mee. De uitslag van de verkiezingen bepaalt ook de samenstelling van de Eerste Kamer; de leden daarvan worden op 30 mei gekozen door de leden van de Provinciale Staten.  

Van de negentien deelnemende partijen hebben er zes kandidaten uit Zuidplas op hun kieslijst staan. De hoogst genoteerde is Zevenhuizenaar Robin Westdijk; hij staat bij Forum voor Democratie op plek 2. Arjan Witte, ook uit Zevenhuizen, staat op plek 3 bij ChristenUnie en bij de Partij van de Arbeid staat de derde Zevenhuizenaar, Martin Damen, op de 31e plaats.
Twee inwoners van Moordrecht staan op de kandidatenlijsten. Bij Belang van Nederland (BVNL) staat Arash Mashadi Safar Gorji op plaats 5, Maryam Soltani is op plek 12 gezet bij JA21.
Bij de SP staan twee inwoners van Nieuwerkerk aan den IJssel op de lijst: Jan Baas op 16, Serena Rodenburg op 36.

Stemhulp
Met een gratis stemhulp helpt provincie Zuid-Holland inwoners om op een geïnformeerde manier deel te nemen aan de Provinciale Statenverkiezingen.
Zij kunnen op www.zuid-holland.nl/verkiezingen naast de stemhulp ook informatie vinden over de kandidaten, de verschillende partijen en hun standpunten en actuele ontwikkelingen. De site bevat ook praktische informatie, zoals waar en hoe men kan stemmen.