Dyonne Rietveld is het tweede tijdelijke raadslid van de VVD.
Dyonne Rietveld is het tweede tijdelijke raadslid van de VVD. Erik van Leeuwen

Nieuw gezicht in gemeenteraad; Willem de Jong teruggekeerd

Politiek 273 keer gelezen

Nieuwerkerk aan den IJssel - Dyonne Rietveld is 14 maart geïnstalleerd als nieuw raadslid van de VVD. Zij vervangt tijdelijk Annika van Gerwen, die met zwangerschapsverlof is.

Rietveld zal het tijdelijk raadslidmaatschap voor zestien weken vervullen. De zeskoppige fractie van haar partij telt met haar nu twee vervangende raadsleden. Een maand geleden werd Laura Boogerman geïnstalleerd. Zij vervangt de zieke Cindy Uit de Bulten.

Voor Wim van der Ende, tijdelijk raadslid van Nieuw Elan Zuidplas, zit de klus erop. Willem de Jong keerde vorige week terug als raadslid. De Moordrechtenaar is hersteld van een zware ziekte. Hij bedankte bij zijn terugkeer alle mensen voor de belangstelling, steun, kaartjes en presentjes. Hij riep ook op om in de raad gezamenlijk tot oplossingen te komen.

Rietveld, die bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 elfde stond op de kandidatenlijst van de VVD, drukte bij haar debuut in de raad meteen haar stempel. Bij het debat over de participatieverordening zei ze dat inwoners recht hebben op de juiste inspraak. “Maar dat moet wel in balans zijn met de inspanningen die dat van de gemeente vraagt en passend bij de aard van een project.”