Logo hartvanzuidplas.nl

Martien Zijderhand erelid Moerkapelle

  •   keer gelezen   Sport

VOETBAL
Moerkapelle – Het kwam voor hem als een totale verrassing: op de nieuwjaarsreceptie van vv Moerkapelle werd Martien Zijderhand benoemd tot erelid van de club.

Moerkapelle eert de huidig voorzitter voor zijn bijdrage aan de verhuizing naar het huidige complex op sportpark De Jonge Veenen. Zijderhand is sinds oktober 2006 voorzitter. Hij is in bezig aan zijn vierde termijn van drie jaar. "Ik was stomverbaasd", zei hij zaterdag over zijn erelidmaatschap. "Ik ben enorm trots. Dit geeft nieuwe energie." Zijderhand kreeg als voorzitter al snel te maken met een gewichtig dossier: de verhuizing van het oude naar het nieuwe complex. "De eerste keer was in 2008, maar dat ketste kort voor de eenwording van Zuidplas af. In 2012 ging het opnieuw spelen."
Moerkapelle speelt al een paar jaar op het nieuwe complex, maar pas in november vorig jaar kon volgens Zijderhand 'het boek definitief' dicht. "We zijn nu als club ook eigenaar van de grond waarop onze kantine staat. Dat is een forse investering geweest, maar het zorgt er wel voor dat we voor de toekomst zekerheden hebben." Mede door de uitbreiding van Moerkapelle groeit de club elk jaar gestaag. Zijderhand: "Zo'n vijf tot tien procent. We hebben inmiddels tussen de 420 en 440 leden." Een wensenlijst heeft het kersverse erelid ook. Zijn grootste wens heeft betrekking op het eerste elftal. "Dat niveau mag omhoog."

Meer berichten