Logo hartvanzuidplas.nl

Moerkapelle voorkomt nieuwe afstraffing

  •   keer gelezen   Sport

VOETBAL
Moerkapelle - In de thuiswedstrijd was Moerkapelle een speelbal van NSV'46 (0-7), maar zaterdag in de 'return' kon de ploeg van trainer John de Vries beduidend beter partij geven aan de koploper van de vierde klasse C: 2-0.

De trainer gaf na afloop eerlijk toe dat hij vooraf 'zijn hart had vastgehouden' voor een nieuwe strafexpeditie. "Ik miste vandaag vier spelers vanwege een schorsing, een speler vanwege ziekte en eentje door een blessure. Als ik je dan ook nog eens vertel dat Laurens Sluiter na een kwartier uitviel met een blessure, begrijp je dat ik niet met een lekker gevoel voor de dug-out stond. 2-0 is dan zo slecht nog niet. We hebben onze huid in elk geval redelijk duur verkocht."

Het gehavende Moerkapelle hield in Noorden veertig minuten stand. Toen ging het mis bij een 'omschakeling'. "We kregen een vrije trap en hadden vijf, zes man voorin. Even was de organisatie weg. Dat is ook de klasse van NSV om daar meteen van te profiteren", aldus De Vries, die de thuisploeg op 2-0 zag komen door een buitenspeldoelpunt. "Onze grensrechter vlagde niet, maar de speler die scoorde kwam echt terug uit buitenspel."

Zelf kreeg Moerkapelle één honderdprocentkans. "Via Sander Koole, die in de basis startte, kwam de bal bij Tim Koorevaar. Die miste anderhalf, twee meter van het doel. Dat had de 2-1 moeten zijn. Valt-ie, dan kan er nog van alles gebeuren."

De Vries werd zelf vorige week in de wedstrijd tegen Woubrugge door de scheidsrechter weggestuurd, maar hoorde nog niets over een eventuele sanctie. "Ik ga er vanuit dat dàt nog komt, de KNVB kennende."
De oefenmeester heeft nog geen nieuwe club voor het nieuwe seizoen gevonden. "Het is rustig. Ik zou graag nog ergens aan de slag gaan, maar zoals het er nu voorstaat, ben ik volgend seizoen clubloos. Ik moet afwachten. De markt zit vol. Er zijn veel meer trainers en er komen steeds minder clubs."

Met Moerkapelle richt hij zich op 'het verlaten van de laatste plaats'. "Je kijkt nu liever niet naar de ranglijst. Veertiende is ook niet de plaats waar we met Moerkapelle horen te staan. Ik dicht onszelf veel meer kwaliteit toe dan SPV'81, Rijnstreek en Sportief, maar de realiteit is dat die teams de afgelopen weken wel punten pakken en wij niet of nauwelijks. We zullen op het veld moeten laten zien dat we beter zijn."

Meer berichten