Logo hartvanzuidplas.nl
Daniël van den Hoven is een speler van Linschoten de baas. (foto: Stef Hoogendijk)
Daniël van den Hoven is een speler van Linschoten de baas. (foto: Stef Hoogendijk)

Seizoen zuur voor Moerkapelle

  •   keer gelezen   Sport

VOETBAL
Moerkapelle - John de Vries staat optimistisch in het leven, zeker als trainer. Maar na de zoveelste zeperd van Moerkapelle in de competitie (0-2 tegen Linschoten) vertoonde het gezicht van de oefenmeester weinig vrolijkheid. "Het was wederom triest."

"We krijgen de bal er niet in." In welgeteld zeven woorden gaf De Vries aan waar het al tijden bij zijn ploeg aan schort: scorend vermogen. "Op dit moment heb ik het gevoel dat als we tot kerst doorvoetballen, geen enkele keer gaan scoren. Het lukt ons gewoon niet om de bal tegen de touwen te krijgen. Trainen op afronden? Je moet eens weten wat we doen. Afgelopen donderdag vlogen ze er van alle kanten in. Keeper Lorenzo Sloof heeft ze links en rechts in het doel zien gaan. Maar op trainingen kun je geen wedstrijdsituaties nabootsen."
Eenmaal zaterdag op het veld lijkt Moerkapelle elk vertrouwen in de afronding kwijt te zijn. Zaterdag tegen Linschoten moest de ploeg het ook nog eens zonder topscorer Laurens Sluiter stellen. "Maar ook zijn aanwezigheid is geen garantie op doelpunten", wilde De Vries voorkomen dat Sluiter door de fans als 'doelpunten-Messias' wordt gezien.
Daniël van der Hoven had de pech dat hij twee keer de lat raakte, maar dit seizoen wordt Moerkapelle ook achtervolgd door grote persoonlijke fouten. Ook tegen Linschoten was het weer raak. Een te korte terugspeelbal op Lorenzo Sloof bezorgde de gasten een makkelijke voorsprong (0-1).
In de tweede helft viel Moerkapelle aan, terwijl Linschoten aan het tegenhouden was. De Vries deed er alles aan om extra druk te ontwikkelen. "We speelden op een gegeven moment 3-3-4. We moesten scoren. Eén counter en het is 2-0 voor Linschoten. Toen zag je de moed bij de spelers wel in de schoenen zakken. Dat begrijp ik heel goed, als je tik na tik krijgt."

Daarom komt het De Vries en Moerkapelle niet ongelegen dat de eerste wedstrijd pas weer op zaterdag 10 maart is. "Dan hebben we even de tijd om het koppie leeg te maken." (Erik van Leeuwen)

Meer berichten