Emiel van Beusekom, Melissa van der Heijden, Denise Boereboom en Pascal van Haren.
Emiel van Beusekom, Melissa van der Heijden, Denise Boereboom en Pascal van Haren.

Estafetteteams Barracuda heersen op NK

Sport 482 keer gelezen

ZWEMMEN
Nieuwerkerk aan den IJssel - De zwemploeg van Van Vliet-Barracuda is het langebaanseizoen uitstekend gestart. Bij de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen in Den Haag werd van de 142 deelnemende verenigingen de zeventiende plaats veroverd, waarbij op de estafettenummers werd geheerst door de Nieuwerkerkse formatie.

Barracuda was in de hofstad goed voor acht gouden, vier zilveren en vier bronzen medailes. Op alle estafettes heerste het Barracuda-mixviertal; de vier sleepten de nationale titel binnen. Melissa van der Heijden, Denise Boereboom, Pascal van Haren en Emiel van Beusekom eisten de winst voor zich op de 4 x 50 meter vrije slag, de 4 x 100 meter vrije slag en de 4 x 100 meter wisselslag, met Anouque Berghuis op de rugslag in plaats van Denise Boereboom en met Martijn Houweling op de schoolslag voor Pascal van Haren op de 4 x 50 meter wisselslag.

Vier individuele titels kwamen op naam van Denise Boereboom (50 schoolslag en 50 m rugslag), Melissa van der Heijden (100 meter schoolslag) en Emiel van Beusekom (400 meter wisselslag). Van der Heijden pakte verrassend de titel op de 100 meter schoolslag in een dik persoonlijk record van 1.21.29 en Emiel van Beusekom heerste op de 400 meter wisselslag, waarbij hij de concurrentie ver voor bleef in 5.03.64. Op de lange-afstandnummers van de vrije slag pakte Emiel zilver (400 en 800 meter).

Melissa van der Heijden behaalde zilver op de 100 meter vlinderslag en Anouque Berghuis op de 100 meter rugslag. Denise Boerenboom voegde nog driemaal brons toe en Emiel van Beusekom ook eenmaal.