Afbeelding

Nieuwe toernooiploeg TCN

Sport 130 keer gelezen

TENNIS
Nieuwerkerk aan den IJssel - Met een nieuwe toernooiorganisatie begint TC Nieuwerkerk zaterdag aan het TCN Open 2018. Het open toernooi staat in het teken van KiKa.

Sander Zijlstra en Maarten Jansen debuteren als toernooileiders. "In totaal bestaat de toernooicommissie uit vijf leden", zegt Joost Kofflard, die vanuit het bestuur is toegevoegd. "Ik ben in de jaren negentig een aantal jaren toernooileider geweest en ben nu de link tussen commissie en bestuur. De vorige toernooicommissie is vorig jaar in zijn geheel opgestapt."
De belangstelling voor toernooien neemt in de regio af, maar TCN heeft qua inschrijvingen niet te klagen. "Ik denk dat we uit gaan komen op 270, 280 inschrijvingen. Dat is omgerekend 300, 330 partijen. Ons toernooi staat goed aangeschreven. Het trekt ook de meer competitieve speler doordat we met de heren in de eredivisie spelen." Waar andere clubs soms grote moeite hebben om een fatsoenlijke lijst te maken in de hogere categorieën, mag TCN niet klagen. "We hebben grote lijsten voor de drie en de vier", weet Kofflard. "Voor de vier zelfs een lijst met 32."
Het hoogste niveau is de 2, zowel bij de heren als bij de dames. "Bij de heren vullen we die wat makkelijker dan bij de dames, maar dat is een trend die je overal ziet. We gaan deze week nog met Be Fair in gesprek om de lijst van hun toernooi en die van ons samen te voegen. Als zij vier dames hebben, kunnen ze beter bij ons spelen."

Van de Nieuwerkerkse eredivisiespelers zal maar een klein gedeelte in actie komen. "De meeste spelers mogen niet meedoen omdat ze een te hoog niveau hebben", vertelt Kofflard. "We zouden de categorie één kunnen toevoegen, maar daar moet wel ruimte voor zijn. Bij ons is de zeven en acht eigenlijk net zo belangrijk als de twee. Prestatie is belangrijk, maar gezelligheid net zo goed." Het is altijd een puzzel om uit te komen met de vele partijen. "We hebben negen banen en die hebben we de hele week allemaal nodig. Hoe meer we in het voorweekeinde kunnen spelen hoe beter."

Tijdens het toernooi zal op allerlei manieren aandacht worden gevraagd voor KiKa, het fonds dat strijdt tegen kinderkanker. Kofflard: "Op het park zullen allerlei uitingen hangen waarin gevraagd wordt om te doneren. Onze hoofdsponsor vond dat een mooi doel. Vandaar dat we ook geen naamsponsor hebben."