Annick Meijers (nummer 16) met de selectie van Jong Oranje. (foto: pr, tekst: Erik an Leeuwen)
Annick Meijers (nummer 16) met de selectie van Jong Oranje. (foto: pr, tekst: Erik an Leeuwen)

Annick Meijers komt met Jong Oranje thuis

Sport 524 keer gelezen

VOLLEYBAL
Zevenhuizen – Ze speelt zaterdag met Jong Oranje tegen Jong Duitsland. In Zevenhuizen nog wel. Voor de Zevenhuizense Annick Meijers is het treffen met de jeugdige Duitse vrouwen dan ook meer dan een vriendschappelijk treffen.

Ze verliet vorig jaar haar ouderlijke woning in Zevenhuizen om intern te gaan op Papendal. Op het sportcentrum volgt Annick Meijers (18) een intensief traject bij de grootste talenten van het land. "We trainen twee keer per dag", vertelt ze. Dat combineert ze met school. Ze deed onlangs examen voor het vwo. "Drie vakken, de andere drie doe ik volgend jaar. Ik ben halverwege, want ik heb drie voldoendes gehaald." Daardoor kan ze nu alle aandacht weer op het volleyballen richten. Dat is nodig, want het Europees Jeugd Kampioenschap in Albanië komt snel naderbij. In september staan de beste onder 20 jaar-teams van Europa tegenover elkaar.

Meijers moet zich met Jong Oranje nog zien te plaatsen. De eerste poging, eerder dit jaar in Servië, mislukte. "Maar één land kwalificeerde zich rechtstreeks. Servië werd eerste, wij tweede." Het betekent dat de Zevenhuizense met haar ploeggenoten een tweede kwalificatietoernooi wacht, binnenkort op het Griekse eiland Samos. Als de vakantiegangers van de zon genieten, moet Meijers zich in een hal in het zweet werken. "We zitten in een poule met Slovenië, Slowakije en Griekenland. De eerste twee gaan door. Dat moet lukken."
Op weg naar het kwalificatietoernooi speelt Jong Oranje een aantal oefeninterlands, de wedstrijd tegen Jong Duitsland, dat zich ook nog moet kwalificeren, is er daar één van. "Voor mij is het wel bijzonder dat het in Swanla is. Ik ben daar opgegroeid. Ik heb acht jaar bij Nesselande gespeeld. Mijn vader speelt bij de recreanten, mijn beste vriendin, Demi van Es, speelde er afgelopen seizoen in het tweede. Ik ken er elk hoekje. Het is wel raar dat heel veel mensen op de tribune straks alleen voor mij komen."
Ze speelde tot haar zestiende bij Nesselande en maakte vervolgens de overstap naar VCN in Capelle, waar ze in het tweede team in de tweede divisie speelde. Dit seizoen komt Meijers met het talententeam in de eredivisie uit. "We doen mee buiten mededinging, maar op deze manier bouwen we wel veel ervaring op", legt ze uit. "Je speelt tegen sterke clubteams."

Voor Meijers stond het seizoen ook in het teken van een positieswitch. Ze speelde altijd als diagonaalaanvaller, maar inmiddels is ze passer-loper. "De coach denkt dat ik een goede kan worden op die positie. Ik was niet gewend om te passen, ik ben bezig om dat goed onder de knie te krijgen. Het gaat redelijk nu." Volgend jaar maakt ze op Papendal ook nog onderdeel uit van het talententeam. Veel verder kijkt ze nog niet. "Eerst maar eens het EK."

Activiteiten rondom interland
VC Nesselande, dat volgend seizoen verder gaat onder de naam ZVH, zal rondom de interland Jong Oranje-Jong Duitsland een aantal activiteiten organiseren. In de kleine hal van Swanla vanaf 14.00 uur, met onder andere een smashmeter en een demoveld zitvolleybal. De wedstrijd tussen Jong Oranje en Jong Duitsland begint om 16.00 uur.