Jeroen Camfferman speelde met Stephan Fransen de laatste dubbel. (foto: Paul Verschoor)
Jeroen Camfferman speelde met Stephan Fransen de laatste dubbel. (foto: Paul Verschoor)

Opnieuw landstitel voor heren TCN

Sport 342 keer gelezen

TENNIS
Nieuwerkerk aan den IJssel – Het herenteam van TCN heeft afgelopen weekeinde voor de tweede keer in drie jaar tijd de landstitel veroverd. De Nieuwerkerkers, die in 2016 al de besten waren van Nederland, versloegen tijdens de play-offs zaterdag TOP (4-0) en zondag in de finale Lewabo.

De eindstrijd in Doorwerth was zinderend. Zowel het favoriete Lewabo (met Thiemo de Bakker en het Belgische duo Stefan Wauters/Joran Vliegen in de ploeg) als TCN won drie partijen. Het aantal gewonnen games (65 om 57) gaf de doorslag in Nieuwerkerks voordeel.
"De titel twee jaar geleden was mooi, maar deze is eigenlijk nog mooier", reageerde Jeroen Camfferman, die in de laatste dubbel met Stephan Fransen in actie kwam. "We stonden door het verlies van het eerste dubbel met 3-2 achter. Wij moesten winnen. Op een gegeven moment waren we heel dicht bij een nederlaag, toen we in de tweede set op achterstand stonden na de eerste set al te hebben verloren." Camfferman en Fransen richtten zich echter op en sleepte een derde set in de wacht door de tweede set met 7-5 te winnen. Die derde set werd gespeeld volgens het super-tiebreak-principe. Camfferman: "We kwamen met 7-1 voor, maar zagen Lewabo steeds dichterbij komen. Het was billen knijpen."

Bij 9-8 serveerde Thiemo de Bakker. Camfferman: "Stephan wist zijn service goed te retourneren, op de voeten van De Bakker. Die sloeg de bal vervolgens net uit."