Zaterdag en zondag werden de eerste partijen van het toernooi gespeeld.
Zaterdag en zondag werden de eerste partijen van het toernooi gespeeld.

TCN Open is toernooi van grote schema's

Sport 654 keer gelezen

TENNIS
Nieuwerkerk aan den IJssel – Jeroen Camfferman, speler van het eerste herenteam van TCN, voert deze week de plaatsingslijst aan van het open toernooi van TC Nieuwerkerk. Het TCN Open heeft sowieso 'lijsten' om jaloers op te zijn. Met dank aan de jeugdige toernooiploeg van de club.

Door Erik van Leeuwen

Het was afgelopen zaterdag en zondag het zogenaamde voorweekend. Gezien het overvolle programma deze week met ruim driehonderd partijen dé mogelijkheid voor de vier mannen en één vrouw sterke toernooicommissie om alvast wat eerste rondepartijen af te werken.

"Gisteren hebben we er dertig gespeeld, vandaag gaan we er 39 spelen", zegt Maarten Jansen. Hij is de jonge toernooileider en wordt ondersteund door Martijn Kofflard, Sander Zijlstra, Fanny Kofflard en Fee Hoffmann.

Dat de jonge ploeg fris aan hun eerste klus is begonnen is terug te zien aan de grote lijsten in de hoogste categorieën. Waar andere toernooien een terugloop zien in het aantal inschrijvingen, heeft TCN over aanmeldingen niet te klagen. In de categorie 2, de hoogste categorie, staan dertien namen op het schema van 'zestien'. Jeroen Camfferman, van TCN, staat als eerste geplaatst, voor Jannick Lupescu en Patrick Speelman, beiden lid van TC Spijkenisse. Bij de vrouwen is Daphne van den Heuvel (ETV Volley) de nummer één van in totaal elf spelers. Samantha Helderop uit Waddinxveen is de nummer twee van de plaatsingslijst. Indrukwekkend is de lijst bij de herenenkel 3. Liefst 32 inschrijvingen. "We hebben er ook veel moeite voor gedaan", bekent Sander Zijlstra (20). "Whatsappjes, mailtjes, smsjes. Het hele repertoire op het gebied van sociale media." Daarbij heeft TCN één voordeel. De jonge toernooiploeg bevat spelers die op een meer dan fatsoenlijk niveau spelen. Martijn Kofflard is een 'viertje', Zijlstra zelfs een 'drietje'. "Dat helpt wel mee", denkt Ouderkerker Zijlstra, die sinds twee seizoenen bij TCN (derde herenteam) speelt. "We kennen veel spelers en hebben dus de contacten."
Zijlstra (laatste rating 2,7) komt op het toernooi zelf ook nog in actie. Hij doet mee in de herenenkel 2. "Onze ploeg is groot genoeg om mijn afwezigheid even op te vangen", denkt hij. "Maar we kunnen natuurlijk niet allemaal gaan spelen", vult Martijn Kofflard aan. "Ik speel daarom niet."
Een Open toernooi organiseren is een tijdrovende klus. De wedstrijden beginnen doordeweeks vaak rond 18.00 uur en de laatste partijen komen pas na twaalven van de baan. "Gezellig, maar dan is het fijn dat je 's morgens niet naar school of werk moet", zegt Kofflard. "Ik heb nu lekker vrij. Ik ben geslaagd voor mijn havo." Ook Zijlstra heeft zijn handen vrij. "Na de zomer gaan we samen logistiek doen", vertelt Kofflard enthousiast. "Dit is een mooi tijdverdrijf. Het wordt een mooie week, met een mooie apotheose met de halve finales op zaterdag en finales op zondag."

De Knegt en
Doornebosch winnen bij Love'70


Moerkapelle - Jan de Knegt en Pascal Doornebosch hebben het open dubbeltoernooi van Love'70 in Moerkapelle gewonnen. Het tweetal was het sterkste in categorie 5.

De titel bij de vrouwen was een prooi voor Amber Janssen en Aniek van den Boogaardt. In de 'zes' ging de winst naar Christiaan Berto en Ary Jan van der Wel en in de mix naar Erik Broers en Jessica Steenkamer. Patrick IJzerman schreef, met Michel Linhart aan zijn zijde, de zege bij de herendubbel 7. Beste damesdubbel werd gevormd door Kim Rijckenberg en Chantal van Harskamp.
In categorie 8 pakten Yoeri van Halewijn en Stefan van Noort de titel bij de heren, terwijl Nelleke Koetsier en Mariska Zijderhand in de damespoule - het toernooi werd in poulevorm afgewerkt - de andere dubbels de baas bleef.