(foto en tekst: Erik van Leeuwen) Foto: Picasa

Afknapper CKV Nieuwerkerk in kraker

Sport 229 keer gelezen

KORFBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel – Vol verwachting was er door CKV Nieuwerkerk uitgekeken naar de kraker in de overgangsklasse, de thuiswedstrijd tegen Swift uit Middelburg. Voor de thuisploeg, die voor rust bevangen was door de zenuwen, werd het een afknapper (15-20).

Daardoor doet Nieuwerkerk een stapje terug in het klassement. Met tien punten uit zes wedstrijden moet het Swift (12 uit 6) voor zich dulden. Nieuwerkerk-trainer Leon Simons zei na afloop van het duel op de Kleine Vink dat hij verwacht dat de Zeeuwse ploeg dit seizoen weinig punten gaat verliezen. "Misschien dat HKC of ons het nog lukt om Swift punten afhandig te maken, maar voor de rest zie ik geen teams die ik daartoe in staat acht."
Nieuwerkerk deed zaterdag een dappere poging, maar Simons moest na afloop concluderen dat de spanning zijn spelers geen goed deed. Vooral in de eerste helft speelde zijn jonge team enigszins onherkenbaar. "We maakten te veel verkeerde keuzes en ons positiespel was ook niet erg goed", zei Simons, die zijn ploeg al snel tegen een forse achterstand zag aankijken. Typerend voor het verloop van de wedstrijd was de eerste aanval van Nieuwerkerk, waarin de ploeg binnen vijf seconden de bal kwijt was en aan de andere kant Joren Gillissen, na een lange Zeeuwse aanval, de score opende. Het geduld bij de gastheren en -vrouwen om tot een goede aanval te komen was er onvoldoende. "Je merkte dat Swift gewend is om dit soort wedstrijden te spelen. Ons jonge ploeg heeft die ervaring nog niet", merkte Simons op. De oefenmeester toonde zich wel tevreden over de manier waarop Nieuwerkerk zich na rust manifesteerde. Met vier goals in zes minuten kreeg de thuisclub Swift weer in het zicht (11-14), maar de tussenstorm ontwikkelde zich niet tot een orkaan. "Het is geen schande om van een ploeg als Swift te verliezen", wees Simons op het 'proces' waar hij met zijn team inzit. "Het is nooit onze doelstelling geweest om voor het kampioenschap te gaan. We willen bovenin meedraaien. De ontwikkeling van individuele spelers staat voorop."