Glenn Pelamonia is een tegenstander de baas. (tekst: Erik van Leeuwen, foto: Stef Hoogendijk)
Glenn Pelamonia is een tegenstander de baas. (tekst: Erik van Leeuwen, foto: Stef Hoogendijk)

Strijdlust helpt Moordrecht aan punt

Sport 493 keer gelezen

VOETBAL
Moordrecht – Moordrecht bleef ook in de derde competitiewedstrijd ongeslagen. Siveo'60 werd op sportpark 't Lage op een 1-1 gelijkspel gehouden. Vooral de strijdlust stemde trainer Dennis de Jong tevreden.

"We hadden wat goed te maken na vorige week", zei de Moordrechtse oefenmeester, daarmee verwijzend naar het matige spel in de uitwedstrijd tegen Kamerik. Dat dat ongestraft bleef – Moordrecht won zelfs – werd bij de club als een heus wereldwonder beschouwd. "Ik zag die zege niet als onze verdienste", reageerde De Jong, die daarom zaterdag tegen Siveo'60 een 'reactie' verwachtte van zijn ploeg. Die kwam er.

De thuisploeg speelde met veel pit en strijdlust. Aan de hand daarvan betitelde De Jong de negatieve uitschieter bij Kamerik als incident. "Als het spel van vandaag ons huidige basisniveau is, is dat prima. Siveo'60 is een ploeg die de afgelopen seizoenen in de top vijf is geëindigd en dat waarschijnlijk ook dit jaar weer gaat doen."

De Jong was ook tevreden over de wijze waarop zijn ploeg was omgegaan met zijn gewijzigde instructies. Minder druk naar voren, maar juist wat meer inzakken, zo luidden de stalorders van de trainer. "Bewust", gaf hij na de wedstrijd aan. "We hebben vooraf wat informatie over Siveo ingewonnen. Ze beschikken over veel snelheid voorin, maar spelen ook vooral op de counter. Op het moment dat we hoog druk zouden zetten, zou er ruimte achter onze laatste lijn komen. Ik wilde dat voorkomen, vandaar de aanpassing in de speelwijze. De manier waarop de ploeg daarmee is omgegaan vind ik heel volwassen."

Nadat Clint Broer in de eerste minuut de kans op 1-0 had gemist, kreeg Moordrecht amper zestig seconden later een tik te verwerken toen Siveo wel scoorde (0-1). Kenmerkend voor de stabiele houding van de gastheren was dat zij zich door die vroege tegenslag niet uit hun evenwicht lieten brengen.

"We hebben mannelijk gespeeld", doelde De Jong op de vele persoonlijke duels die overal op het veld werden uitgevochten. "We hebben veel strijd geleverd en het nergens laten afweten."

De 1-1, na een half uur, was wellicht iets gelukkig – een harde corner ging via een Siveo-hoofd in het Zegveldse doel – maar verdiend. Ook na de pauze was Moordrecht, ook toen het met drie A-junioren onder wie debutant Lars Oosterwijk speelde, gelijkwaardig aan de bezoekers. "Vijf punten uit drie wedstrijden, dat is een aardig begin, zeker met de historie van afgelopen seizoen meegenomen", concludeerde De Jong, die zich deze week met zijn ploeg opmaakt voor de Zuidplas-derby in en met Moerkapelle. "Moerkapelle doet het net als wij een stuk beter dan vorig seizoen. Ze hebben het aardig op de rit. Wij zullen ons zeker niet aanpassen, we gaan ons eigen spel spelen."