Afbeelding

Voetbal Moerkapelle zit in de lift

Sport 205 keer gelezen

VOETBAL
Moerkapelle - Het voetbal van Moerkapelle zit in de lift en dat komt tot uitdrukking in de resultaten. Zaterdag pakte de ploeg van trainer Martijn Peters een punt bij Linschoten. Het was de eerste keer in zes seizoenen dat er niet verloren werd van de thuisclub: 2-2.

Met zeven punten uit vier wedstrijden heeft Moerkapelle een alleraardigste start. Vorig seizoen was het immers zoeken naar de punten op sportpark De Wilde Veenen. "Ik ben tevreden over de ontwikkeling van het team", zei Peters zaterdag. "Onze spelopvatting is goed, de uitvoering delen van een wedstrijd ook. Het is nu zaak om het goede spel niet 45, maar 90 minuten vol te houden."
Tegen Linschoten was het verschil tussen de goede eerste en veel mindere tweede helft te groot. Voor rust was Moerkapelle de baas met een gemiste strafschop van Harmen Verweij – Tim Korevaar was gevloerd – en treffers van Timon van Dam en Korevaar. Na de pauze was het een stuk lastiger te belopen voor de bezoekers, die moeite hadden om de linies goed op elkaar te laten aansluiten. "We hadden in de eerste helft veel energie verspild", constateerde Peters. "We zijn zo enthousiast en gretig dat we dezelfde aanvallende energie er ook na rust wilden insteken. Die energie hebben we dan niet meer en daardoor zie je dat we op veel plaatsen een stapje te laat zijn. Dat is pure ervaring."

Zaterdag krijgt Moerkapelle Moordrecht op bezoek. Peters kijkt uit naar de derby. "Van de laatste zes wedstrijden hebben we er één verloren. Met het vertrouwen zit het goed bij ons."