Afbeelding

Nieuwerkerk hakt Kralingen in de pan

Sport 184 keer gelezen

VOETBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel – Nieuwerkerk liet het scorebord in de uitwedstrijd tegen NOCKralingen overuren draaien. De arme thuisploeg werd voor én na rust op een hoopje gespeeld: 1-12.

De bezoekers traden met een aanvallend team aan in Rotterdam, maar moesten blijkbaar nog wakker worden, want binnen een minuut opende NOCKralingen de score (1-0). Die vroege tegengoal werkte voor Nieuwerkerk als een rode lap op een stier. De ene na de andere aanvalsgolf volgde. Na de 1-1 van Wayne van den Burg in de negende minuut werd de thuisploeg een speelbal van Nieuwerkerk, dat bij rust al vijfmaal had gescoord (1-5). Na de pauze verslapte de ploeg niet. De vraag was niet of Nieuwerkerk de tien zou halen, maar wanneer. Uiteindelijk stokte de teller na treffers van Remco Langerveld (5), Stefan van der Vlegel (3), Wayne van den Burg (2), Bart Meeske en Bilal Ouahabi bij twaalf. "20-1 had ook gekund", zei Ron Luijten, die de gretigheid van zijn team prees. "Dit was een wedstrijd die op een goed moment kwam, na twee duels van puntverlies."