Logo hartvanzuidplas.nl
De IJssel viert het tweede doelpunt van Eline Scholten. (foto en tekst: Erik van Leeuwen)
De IJssel viert het tweede doelpunt van Eline Scholten. (foto en tekst: Erik van Leeuwen)

De IJssel neemt Westland over de knie

  •   22 keer gelezen   Sport

HOCKEY
Nieuwerkerk aan den IJssel – Jean Paul Renes schreeuwde het al weken van de daken: zijn meiden zijn rijp voor de subtop van de tweede klasse. De IJssel liet zondag behalve goed spel, ook zien scherp voor de goal te kunnen zijn. Koploper HC Westland moest er op sportpark Dorrestein met 3-1 aan geloven.

De eerste zes wedstrijden had De IJssel maar zes keer gescoord en mede daardoor was de ploeg van coach Renes terug te vinden in de staart van de ranglijst. "Daar zijn we te goed voor", vond hij. "We hockeyen al een tijdje uitstekend, maar goed spel levert pas punten op als je ook scoort."
Om de productieloze Nieuwerkerkse aanval te helpen werd er de afgelopen weken op los geoefend. Waar de concurrentie het door de herfstvakantie rustig aandeed, speelde De IJssel drie vriendschappelijke wedstrijden. Het leverde de ploeg een 5-1 en een 3-1 zege op en een 2-2 gelijkspel. Renes: "Het resultaat was niet belangrijk, wel het feit dat we acht keer scoorden. Dat gaf vertrouwen."
Dat vertrouwen kwam er in de wedstrijd van zondag tegen HC Westland uit. De koploper, thuis onaantastbaar, maar uit veel minder ongenaakbaar, liep met open ogen in de val. Het spel van de thuisclub oogde aanvankelijk wat onsamenhangend, maar won na verloop van tijd aan kracht en kwaliteit, terwijl Westland steeds minder regelmatig een goede oplossing bij balbezit wist te vinden. Eefje Kittel maakte vijf minuten voor rust 1-1. Na de pauze ging De IJssel nóg slagvaardiger te werk. Waar het verdedigend weinig te vrezen had (Renes: 'de verdediging staat het hele seizoen al als een huis'), toonde het nu ook aan in offensief opzicht noten te kunnen kraken. Eline Scholten maakte uit een strafcorner 2-1, waarna Andrea Antuzzi de wedstrijd in het slot gooide (3-1).
Renes kwam na afloop al snel tot de conclusie dat zijn ploeg weer helemaal meedoet voor een plek in het 'linkerrijtje'. Terwijl een maand geleden De IJssel nog in last was. "We staan vier punten achter op de nummer vier. Alles staat in het klassement nog dicht bij elkaar. We krijgen de komende weken twee uitwedstrijden, tegen Ypenburg en Derby. De resultaten daarvan zijn bepalend of we definitief kunnen aanhaken."

Meer berichten