Logo hartvanzuidplas.nl

IJsselvogels krijgt smaak te pakken

  •   30 keer gelezen   Sport

KORFBAL
Moordrecht – IJsselvogels heeft op de valreep van de eerste helft van de veldcompetitie de laatste plaats in de eerste klasse verlaten. In Den Haag behaalden de Moordrechtenaren bij GKV de tweede overwinning op rij: 12-15.

Na zes nederlagen noteerde IJsselvogels vorige week ten koste van ONDO de eerste twee punten van dit veldseizoen en dat succes gaf de ploeg vertrouwen. In Den Haag, woonplaats van trainer Glenn de Vries, liet IJsselvogels zien dat de winstpartij op ONDO geen incident was. Sleutel in het tweede succes was de sterke rebound en het hoge schotpercentage van zeventien procent.
"We groeien elke wedstrijd. Je ziet dat het spel steeds beter op elkaar afgestemd raakt", aldus De Vries, die een tactische keuze had gemaakt en Anouk de Jong in de basis liet beginnen. Met haar was er meer lengte onder de korf.
Na een 7-9 ruststand liet IJsselvogels GKV nog eenmaal terugkomen tot 10-10, waarna de bezoekers de wedstrijd definitief naar zich toetrokken. De Vries: "Het is alleen jammer dat ONDO verrassend heeft gewonnen van Korbis. Daardoor sluiten we de eerste competitiehelft niet af als zesde, maar als zevende."

IJsselvogels krijgt nu tien dagen vrijaf voordat het met de voorbereiding op de zaalcompetitie begint. In de aanloop naar de zaal staan oefenwedstrijden gepland tegen RWA (10 november), Maassluis (17 november) en WION (20 november).

Meer berichten