Bart Slob juicht na zijn openingsgoal tegen HWD. (tekst: Erik van Leeuwen, foto: Stef Hoogendijk)

Nieuwerkerk tikt de tien aan

Sport 283 keer gelezen

VOETBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel – Met eenentwintig doelpunten in twee wedstrijden heeft de aanvalsmachine van Nieuwerkerk het kenmerk van een stoomwals. Zeven dagen na de 1-12 zege bij NOC Kralingen kon het telraam weer uit de kast in de wedstrijd tegen HWD: 9-3.

Aan de zege op de nummer twee van de ranglijst werd door Ron Luijten beduidend meer waarde toegekend dan aan de schiettent tegen laagvlieger NOC Kralingen. De trainer sprak na afloop van de uitschieter op sportpark Dorrestein vol respect over HWD. "Een goede ploeg met veel kwaliteiten", aldus Luijten om in dezelfde adem de prestatie van zijn eigen team te loven en prijzen. "Onze eerste 35 minuten waren van ongekend hoog niveau", meende hij.

Het goede voetbal in die fase liet Nieuwerkerk gepaard gaan met treffers van Bart Slob en Stefan van der Vlegel. Vreemd genoeg stokte de show nadat een speler van HWD na een opstootje met Slob de rode kaart kreeg. "We waren het even kwijt", zei Luijten, die de terugval toeschreef aan de 'afkoelingsperiode' die de scheidsrechter inlaste na onrust buiten het veld. Op slag van rust maakte Wayne van den Burg de 3-0, waardoor de thuisploeg alsnog met een comfortabele voorsprong de kleedkamers mocht opzoeken.
De tweede helft begon niet goed voor Nieuwerkerk, want de tien van HWD deden in de 48ste minuut iets terug (3-1). De gastheren hadden echter een razendsnel antwoord klaar. Na de vierde goal van Maurice Treffers legde HWD het hoofd in de schoot en kon Nieuwerkerk naar hartenlust aan het doelsaldo werken. Stefan van der Vlegel tekende voor de 5-1 en 6-1, Wesley van den Dries voor de 7-1, Daniël da Cruz voor 8-1 en met zijn vierde treffer van de dag zorgde Van der Vlegel voor het Nieuwerkerkse slotakkoord. Dat HWD in de laatste twee minuten nog twee keer scoorde, schaarde Luijten tot de typische 'bedrijfsongelukjes'. "Vandaag zie ik dat door de vingers."

De oefenmeester had voor de wedstrijd nog tegen zijn spelers gezegd dat het tijd was om aan een mooie serie te werken. Na de bekerwedstrijd van zaterdag tegen Rhoon speelt Nieuwerkerk uit tegen Zestienhoven en uit tegen CKC.
Vooral op dat laatste duel staat spanning, want CKC morste dit seizoen nog geen enkel punt. Luijten blijft echter volhouden dat het voor zijn ploeg pas na de winterstop gaat beginnen. "Ik heb nog nooit gezien dat een ploeg in december al kampioen is geworden."