Logo hartvanzuidplas.nl

Moordrecht krijgt wake-up call

  •   60 keer gelezen   Sport

VOETBAL
Moordrecht – Moordrecht leed zaterdag bij Linschoten zijn eerste competitienederlaag (4-1). Trainer Dennis de Jong zei na afloop te hopen dat het verlies zijn spelers doet beseffen dat zij terug moeten naar de basis. "Die van collectief werken."

De nederlaag in Linschoten zorgde bij De Jong voor de bevestiging voor wat hij al een tijdje wist. De resultaten van de afgelopen periode verbloemden het mindere voetbal van zijn team. "Het kon niet goed blijven gaan", stelde hij nuchter vast. "We hebben met mazzel gewonnen bij Kamerik en vorige week tegen Rijnstreek ontsnapten we door een doelpunt in de 93ste minuut. De alarmbellen moeten dan gaan rinkelen, maar bij ons gebeurde dat niet."

De Jong zag het al tijdens de warming-up, hij miste de échte beleving. "Laat ik het zo zeggen: deze afdeling waarin we spelen onderscheidt zich door teams die kei- en keihard willen werken. Die noeste arbeid moeten wij dus ook minimaal aan de dag leggen. Als we dat niet doen, wordt het lastig. Zeker als ook de collectieve gedachte in de uitvoering van de tactiek ontbrak."
Daarmee verwees hij direct naar het Moordrechtse strijdplan dat door zijn spelers niet goed werd gevolgd. "We hadden afgesproken hoog druk te zetten. Als de voorste drie dat doen en de achterste zeven niet, heb je een probleem."

Linschoten kon van de ruimtes tussen de linies maximaal gebruik maken en er lustig op los counteren. De fase tussen de 22ste en 37ste minuut waren vanuit Moordrecht-oogpunt het pijnlijkst, want Linschoten scoorde uit drie kansen drie keer.
De 3-1 van Clint Broer, vlak voor rust, gaf Moordrecht maar een klein beetje hoop. Na de pauze hadden de gasten ongeveer zeventig procent balbezit, maar een 'luizig' uitvalletje van Linschoten bepaalde de eindstand op 4-1. "We kunnen met elkaar alles verzinnen, maar als de instelling niet goed is, houdt het op", concludeerde De Jong. "De nederlaag van vandaag zie ik als een signaal, ik hoop dat het ons bewust maakt dat we als collectief moeten fungeren."

Meer berichten