(Niels Heijkoop, archieffoto)

Schrik Groeneweg om doelman Niels Heijkoop

Sport 706 keer gelezen

VOETBAL
Zevenhuizen - Grote schrik was er zondag bij Groeneweg over de gezondheidstoestand van Niels Heijkoop. De doelman was vijf minuten bewusteloos. Met veldspeler Luuk Gritter op doel knokte Groeneweg zich naast BMT (3-3).

Bij een 1-0 stand kwam de uitkomende Heijkoop hard in botsing met een aanvaller van de tegenpartij. De jonge sluitpost bleef roerloos liggen. "Iedereen was in paniek", zei Jan Joost Hordijk. "Hij was vijf minuten buiten bewustzijn." Hulpdiensten waren snel ter plaatse, maar de groggy geraakte keeper kwam bij en kon uiteindelijk met een auto naar Zevenhuizen worden gebracht. Hij hield aan de botsing een hersenschudding over. Omdat Groeneweg geen reservekeeper had , moest verdediger Luuk Gritter onder de lat. Die stond daar nog geen minuut toen hij werd geconfronteerd met een te korte terugspeelbal (2-0). Een fraaie goal van Robin Zuierveld halveerde de Zevenhuizense achterstand, maar vlak voor rust scoorde BMT weer: 3-1. De tweede helft was in zijn geheel voor Groeneweg, dat domineerde van de eerste tot de laatste minuut en werden daarvoor beloond. Bas Roos maakte uit een voorzet van Coen Hoogeveen 3-2 en een kwartier voor tijd tekende Maurice Eckhardt voor 3-3. In het vervolg sloegen de stoppen door bij BMT (één speler kreeg rood) en miste Van Dieren vlak voor tijd de kans op de 3-4.