Het kampioenselftal van Moerkapelle JO12.
Het kampioenselftal van Moerkapelle JO12.

Rondrit kampioenen door Moerkapelle

Sport 737 keer gelezen

VOETBAL
Moerkapelle - Moerkapelle keek zaterdagmorgen vreemd op bij het zien van dansende en hossende voetballertjes. Na het behalen van hun kampioenschap in de vierde klasse vierden de spelers van Moerkapelle JO12 het behaalde succes met een rondrit door het dorp. "Van mij mogen we vaker kampioen worden."

Door Erik van Leeuwen

Als je kampioen wordt, moet je dat stijlvol doen, moet Moerkapelle JO12- gedacht hebben. In de kampioenswedstrijd tegen ONA JO12-3 ging geen moment de rem er af bij de thuisploeg. Zelfs toen het 18-0 stond werd door de ploeg van Patricia Atteveld, één van de leiders, nog een tandje bij gezet. Uiteindelijk stopt de teller op 21-0. "Dat was eigenlijk niet de bedoeling", zegt Atteveld direct na afloop. "We hadden afgesproken dat we ons in zouden houden. En we zouden ONA ook een

doelpuntje gunnen."

De bezoekers uit Gouda kwamen vlak voor tijd inderdaad in scoringskans, maar doelman Gideon Evers was 'de afspraak' vergeten. Alsof het 0-0 stond, hield hij de bal uit zijn doel. "Dat ging gewoon automatisch", verontschuldigt de keeper, gehuld in een fel oranje tenue, zich na afloop. "Een stemmetje in mij zei dat ik die bal moest stoppen."

De stemming na het laatste fluitsignaal was uitgelaten. Op de vraag wie de topscorer van de dag was, gingen vier vingers omhoog. Uiteindelijk werd besloten Milan de Roo aan te wijzen als topscorer. "De tweede vond ik het mooist", reageerde hij toen hij zijn doelpunten één voor één beschreef. "Maar de assist was óók mooi", betrekt hij ook professioneel zijn ploeggenoten in zijn succes.

Als we Jeftha Plug mogen geloven, is zijn team vol harmonie. "We zijn nooit boos op elkaar. We steunen elkaar altijd."
Patricia Atteveld hoort het met gemengde gevoelens aan. "Ja ja, heilige boontjes zijn het", zegt ze.

De JO12 is de enige winterkampioen bij Moerkapelle. Alle wedstrijden uit de najaarsreeks werden overtuigend gewonnen. "De spannendste wedstrijd was tegen Gouda, maar dat werd 7-0. Dan weet je het wel. We hopen na de winterstop in de derde klasse te worden ingedeeld. Een beetje weerstand zou wel prettig zijn." De kans op een nieuwe rondrit door het dorp wordt daarmee wel kleiner. Atteveld: "Het kan niet altijd feest zijn. Deze jongens zijn al vier jaar samen en dit is hun eerste kampioenschap."