Afbeelding

Tactiek Moordrecht goed, afwerking niet

Sport 166 keer gelezen

VOETBAL
Moordrecht – Gouda-Moordrecht kreeg op basis van de ranglijst met 3-0 een logische uitslag, maar zo logisch was het volgens Moordrecht-trainer Dennis de Jong allemaal niet wat er in het Goudse Groenhovenpark gebeurde. "We zullen niet weten hoe de wedstrijd was verlopen als we één van onze kansen in de eerste helft hadden benut."

Gouda is als koploper kampioenskandidaat nummer één van de vierde klasse B. Moordrecht trad daarom aan met een aangepaste speelwijze, waarbij de ruimtes achterin klein werden gehouden. "Hun aanval is hun gevaarlijkste linie", wist De Jong, die met zijn team aasde op snelle uitvallen. Vandaar dat hij in zijn tweemansvoorhoede de voorkeur had gegeven aan Stefan Bos en

Noa Lilipally boven clubtopscorer Clint Broer. "Clints kracht zit hem niet om 35 meter te overbruggen van onze helft naar het doel van de tegenstander", verklaarde de oefenmeester zijn keuze om de topscorer op de bank te laten starten.
De bedachte strategie bleek niet alleen op papier, maar ook in praktijk goed te werken. Gouda had moeite om een gaatje te vinden in de defensie van de bezoekers, die er in de omschakeling razendsnel uitkwamen. "Alles ging zoals vooraf bedacht, alleen het scoren niet. Het was een kopie van de wedstrijd van vorige week tegen VEP", baalde De Jong. Ook bij 1-0 kreeg Moordrecht nog een grote kans via Mark van der Laan. Hij raakte de lat, in de rebound kopte Noa Lilipally net over.


"Met 1-0 zit je nog in de wedstrijd, maar net als vorige week letten we in de eerste vijf minuten van de tweede helft niet op. Met 2-0 weet je dat het moeilijk wordt."

Moordrecht eindigde de wedstrijd met tien man. Keeper Davy van den Berg kon met een geblesseerde knie niet verder en omdat de gasten al door hun wissels heen waren, moest Mark van der Laan de laatste acht minuten als sluitpost afsluiten. De volle ziekenboeg, met naast Van den Berg, Glenn Pelomonia, Daniël Latuheru en Perry van den Heuvel, baart De Jong wel zorgen. "Hopelijk kunnen we deze week wat spelers oplappen, anders wordt het richting WDS wel heel krap."