Afbeelding

‘Andere namen’ zorgen voor grote Nieuwerkerkse zege

Sport 178 keer gelezen

VOETBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel – Ook zonder de geblesseerden Remco Langerveld, Stefan van der Vlegel, Robert Boevé en Sander Hoffmann kwam Nieuwerkerk makkelijk tot winst tegen HOV/DJSCR (6-0). "Andere namen, zelfde spelprincipes", liet trainer Ron Luijten weten.

Nieuwerkerk mag om de achterstand op koploper CKC niet te groot te laten worden de laatste wedstrijden voor de winterstop geen punten morsen. HOV/DJSCR werd door de Dorresteinbewoners eenvoudig opzij geschoven, al duurde het wel tot de 22e minuut alvorens de 1-0 op het scorebord verscheen. Nadat de jonge Roy de Oude was gevloerd binnen het zestienmetergebied maakte Rick Kramer vanaf de strafschopstip geen fout.

Met twee snelle goals tussen de 31e en 35e minuut besliste Nieuwerkerk nog voor rust de wedstrijd. Volgens Luijten waren de 2-0 en 3-0 'beauty's'. "De 2-0 was een diagonaal schot van Bart Snoek in de kruising, die heeft de keeper niet gehoord en niet gezien. De derde goal kwam voort na perfect samenspel, een steekpass van Bart Slob, een afgemeten voorzet van Wesley van den Dries en een intikker van Rick Kramer. Een aanval uit het boekje."

Na de pauze tilden Roy de Oude, Nick Weers en Rick Kramer de stand naar 6-0. Luijten: "We gaan deze week eens rustig bekijken welke jongens kunnen spelen tegen Ammerstol zaterdag. Het is goed om te zien dat we een brede selectie hebben."