Ze wilden er niet in bij Groeneweg. Mario van Dieren, hier op archieffoto, raakte de paal.
Ze wilden er niet in bij Groeneweg. Mario van Dieren, hier op archieffoto, raakte de paal.

Groeneweg kan wel een opkikker gebruiken

Sport 379 keer gelezen

VOETBAL
Zevenhuizen - "Zwaar frusterend dit." Met die woorden gaf aanvoerder Luuk Gritter zondag de algemeen heersende gevoelens bij zijn ploeggenoten weer. Groeneweg had zojuist met 4-1 verloren van Wit Rood Wit in Sint Willebrord in een seizoen dat met de week vervelender wordt.

"Zo slecht speelden we niet, maar als je dan weer de uitslag ziet, zakt de moed je in de schoenen", zei de aangeslagen Gritter. "We hebben steeds de hoop gehad dat het langzaam maar zeker beter zou gaan. Dat is ook wel gebeurd met het voetbal, maar niet met de resultaten. Het is nu al december en we hebben nog steeds niet gewonnen."
In het Brabantse Sint Willebrord waren de kansen volop aanwezig. In de eerste helft kreeg Groeneweg drie opgelegde mogelijkheden. "Hij mocht er gewoon niet in", verzuchtte Gritter. Mario van Dieren raakte de paal, Freek Hoogeveen de lat. En toen de bezoekers wel scoorden via Hoogeveen telde de treffer niet. Hoogeveen zou in buitenspelpositie hebben gestaan. Dat was op zijn minst dubieus. Volgens Gritter was het een glaszuivere goal. "Freek kreeg de bal van Maurice Eckhardt en stond achter hem. Dan kan het nooit buitenspel zijn."
In plaats van dat Groeneweg bij rust leidde met 0-1 of 0-2, keek de ploeg tegen een 1-0 achterstand aan. Zoals zo vaak dit seizoen konden de pupillen van René van Beek het tij niet keren. De eretreffer van het pas 16-jarige talent Rist Muyizere, die zijn debuut maakte, was een doekje voor het bloeden. "Wat vorig seizoen meezat, zit nu tegen", zuchtte Gritter nog eens diep. "Het elftal was vandaag in de kleedkamer echt down. Als je slecht voetbalt, weet je waarom je geen punten pakt, nu niet."
De stemming werd er niet beter op toen bekend werd dat doelman Niels Heijkoop in februari voor een half jaar naar Engeland gaat voor studie. Gritter: "Leuk voor hem, maar wij hebben wel een probleem. Als er een overwinning welkom is, dan is het nu wel. Het moreel kan wel een opkikker gebruiken."