René van Beek wacht met Groeneweg nog steeds op de eerste zege.
René van Beek wacht met Groeneweg nog steeds op de eerste zege.

Groeneweg in misère

Sport 417 keer gelezen

VOETBAL
Zevenhuizen – Spelers, staf en supporters van Groeneweg doen er dezer dagen goed aan eens terug te bladeren in het kampioensboek van afgelopen seizoen. In het avontuur van de eerste klasse zijn de teleurstellingen, zoals zondag tegen GLZ/Delfshaven (1-3) ruim in de meerderheid.

Er blijft Groeneweg dit seizoen weinig bespaard. De steeds langer wordende nederlagenreeks heeft een vriend in een steeds voller wordende ziekenboeg. Voor de wedstrijd tegen GLZ meldde Jos-Pieter Hordijk zich in die ziekenboeg, waar Bas Roos (lies) en Robin Zuierveld (knie) al een tijdje inzitten. Hordijk heeft een verrekte knieband en zag vanaf de zijlijn toe hoe Rick Willemsen zich met liesklachten noodgedwongen moest laten vervangen. "Die blessures zijn typerend voor het seizoen", baalde Hordijk, die er ook een moment in de wedstrijd bijhaalde. Een schot van rechtsback Vincent Hof belandde via de onderkant van de lat op de doellijn. "En niet erover dus."

Hordijk en zijn medespelers zijn wanhopig op zoek naar het goede gevoel dat alleen maar gevoed kan worden door goede resultaten. Tegen GLZ konden de Zevenhuizenaren geen aanspraak maken op dat goede resultaat. Freek Hoogeveen maakte bij 0-3 de eretreffer. "Ik zeg niet dat de stemming eronder lijdt – we blijven ons biertje heus wel drinken – maar met drie punten uit elf wedstrijden is leuk anders."