Afbeelding

Thuiszege zitvolleybal

Sport 232 keer gelezen

ZITVOLLEYBAL
Zevenhuizen – De zitvolleyballers van ZVH konden aantreden met de vaste kern, zonder Robert Paul Buitendijk en Tom Poortman die samen het coachen op zich namen. Tegenstander Spaarnestad debuteert in de eredivisie en wist al veel punten te behalen.

Voor Zevenhuizen de opdracht om in eigen huis te laten zien dat zij gegroeid zijn. Via de setstanden 25-20, 24-26, 25-20 en 25-20 werd een 3-1 overwinning geboekt.
Hiermee verdiende het team vier punten en komt steeds dichter bij de middenmoot.
Voor de Zevenhuizenaren staat nog één wedstrijd in 2018 op het programma. Zaterdag 22 december spelen zij in Mill om 18.00 uur tegen nummer twee Apollo Mill.

De dames van ZVH zagen hun opmars in de derde divisie voorlopig gestuit. In Bergambacht was Thor met 3-1 te sterk voor het team van René van Essen. Zonder Karen Knip en libero Kim Walter won ZVH wel de tweede set (21-25), maar moest het de winst in de andere sets aan de thuisploeg laten.
De dames van VCN, die uitkomen in de eerste divisie, smaakten na drie nederlagen op rij eindelijk weer eens het zoet van een overwinning. WSV werd in sporthal Oostgaarde, de thuisbasis van Volleybal Capelle Nieuwerkerk, met 3-1 verslagen. VCN wipte door de zege over WSV in het klassement naar de zevende plaats.