Logo hartvanzuidplas.nl
De spelers van De IJssel luisteren aandachtig naar de instructies van coach Mathieu de Jong. (archieffoto)
De spelers van De IJssel luisteren aandachtig naar de instructies van coach Mathieu de Jong. (archieffoto)

IJssel vergroot afstand met hekkensluiter

  •   196 keer gelezen   Sport

ZAALHOCKEY
Nieuwerkerk aan den IJssel – De IJssel heeft op de derde speeldag in de topklasse weer drie belangrijke punten aan het totaal kunnen toevoegen. De Nieuwerkerkers wonnen met 5-3 van Alecto, waardoor het verschil met de hekkensluiter in het klassement groeide naar zeven punten.

In het tweede duel van de dag, tegen Berkel, kwam De IJssel duidelijk tekort: 4-8. De ploeg van trainer/coach Mathieu de Jong ligt niettemin uitstekend op schema voor handhaving op het op na hoogste niveau. Eén club degradeert rechtstreeks, of er meer teams degraderen hangt af van degradatie uit de hoofdklasse. "In praktijk zouden de nummers 4, 5 en 6 kunnen degraderen. Om dus helemaal zeker te zijn moeten we derde worden. Als we derde worden, plaatsen we ons meteen voor de play-offs voor deelname aan de hoofdklasse. Zo dicht ligt het bij elkaar", aldus De Jong.
Tegen Alecto werd De IJssel aanvankelijk verrast door de tactiek van de Leiderdorpse opponent, die besloot met een 'vliegende keeper' te spelen. Toen de hekkensluiter met 1-0 voor stond en zijn vaste keeper inbracht, sloegen de Nieuwerkerkers voor rust drie keer toe: 1-3. Na de pauze had De IJssel het opnieuw lastig. Het zag Alecto twee keer scoren en daarna twee strafcorners missen. In het slotstuk stelde De IJssel orde op zaken: 3-5.
Tegen Berkel kreeg de ploeg van De Jong de rekening gepresenteerd van zes zwakke minuten in de eerste helft. "We kregen in die korte fase vijf doelpunten tegen. We waren er even met ons hoofd niet bij en in de topklasse wordt dat meteen afgestraft."

De Jong was zeer tevreden over de comeback van Marnik Rietveld, die een tijdje uit de roulatie was vanwege een schouderblessure. "We wilden hem eigenlijk rustig brengen, maar twee verdedigers, Rowan Algera en Richard van Steensel, waren ziek, waardoor we hem versneld moesten inzetten. Hij heeft het echter perfect gedaan."

Meer berichten