Logo hartvanzuidplas.nl

Ron Luijten jaar langer bij Nieuwerkerk

  •   30 keer gelezen   Sport

VOETBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel – Ron Luijten heeft zijn contract bij Nieuwerkerk een jaar verlengd. De 50-jarige trainer is nu tot en met de zomer van 2020 aan de club van sportpark Dorrestein verbonden.

"We zijn met elkaar ruim anderhalf jaar geleden een traject ingegaan en dat is nog niet voltooid", zegt Luijten over zijn contractverlenging. De oud-speler van Sparta, Haarlem, Capelle, Xerxes en SSS uit Klaaswaal kwam over van de amateurs van Sparta, die hij in korte tijd van de vierde naar de tweede klasse loodste. Hij zou in eerste instantie trainer worden van de JO19 van Nieuwerkerk, maar toen de club besloot om een prestatie-elftal op zaterdag op te starten werd hij trainer van zaterdag 1.

Dat elftal opereerde vorig seizoen nog in de schaduw van de zondag, dat in de eerste klasse uitkwam. Dit seizoen is de zaterdag echter het vlaggenschip van de club. Luijten moet met Nieuwerkerk de eerste stappen zetten in de opmars in het zaterdagvoetbal. De eerste competitiehelft werd afgesloten met een eerste plaats. "Maar de weg is nog lang, we hebben nog veertien wedstrijden te gaan", zegt Luijten. "We zitten middenin een mooi project. De vierde klasse is niet het eindstation van Nieuwerkerk, zoals de derde klasse dat ook niet zal zijn als we promoveren."

Nieuwerkerk had vorige week donderdag al de eerste training op het programma staan. Komende vrijdag, zaterdag en zondag gaat de selectie op trainingskamp naar Hoenderloo. "We trainen daar en spelen zaterdag een oefenwedstrijd tegen SDS'65", aldus Luijten. "Deze week trainen we volle bak."

Meer berichten