Laura van der Linden had het zwaar onder de korf tegen de langere Renee Kluin.
Laura van der Linden had het zwaar onder de korf tegen de langere Renee Kluin.

Zesje niet voldoende voor CKV Nieuwerkerk

Sport 329 keer gelezen

KORFBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel - CKV Nieuwerkerk werd zaterdag behoorlijk afgeschminkt door DSC, de ploeg die een paar weken geleden nog met vijf doelpunten verschil was verslagen. Dit keer scheidden beide ploegen met een 20-27 score. Er werd gebaald bij de thuisploeg, maar niet te lang. "Dit is de hoofdklasse hé!"

Door Erik van Leeuwen

Amper dertig seconden na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Keus stonden ze al voor de neus van Babette Blok. En al snel vormden ze een rijtje. Blonde meisjes die maar wat graag een handtekening van de Nieuwerkerk-speler wilden. Die bedacht zich geen moment, haar eigen leed en dat van haar team snel verborgen houdend, en krabbelde met zwarte viltstift één voor één een handtekening op de shirtjes.
"Ik vind kinderen zó leuk", reageerde Blok, bezig aan een sterk seizoen in Nieuwerkerk-shirt, al even enthousiast. "Het was de F1 en F2, ze waren Team van de Week. Ik ga ook altijd kijken. Ik heb een band met ze."

"Natuurlijk baal ik dat we verloren hebben, maar dat wil niet zeggen dat je dan ergens in een hoekje moet gaan treuren. Iedereen doet dat overigens op zijn eigen manier."
Blok weet ook dat de hoofdklasse een competitie is waarin de verschillen uitermate klein zijn. "Iedereen kan van elkaar winnen. In de uitwedstrijd hadden wij het verdedigend tactisch goed staan, nu had DSC dat."

Een verschil was ook dat bij de Eindhovenaren Renée Kluin terug was in de ploeg. De lange dame bezorgde de langste dame bij Nieuwerkerk, Laura van der Linden, een zware avond. Voor rust nam Nieuwerkerk het voortouw en kwam zelfs even met drie goals voor (9-6). Bij rust was de stand echter gelijk. "Het kon beide kanten op", zei Blok. "In de rust hebben we tegen elkaar gezegd: hou je hoofd koel."

De aanvalsmachine van Nieuwerkerk raakte in het tweede bedrijf echter ontregeld. Binnen vijf minuten liep DSC uit van 14-14 naar 14-19. "DSC had veel rebounds en daardoor kwamen we minder tot aanvallen en dus schieten toe", analyseerde Blok. Nieuwerkerk-coach Leon Simons trok vervolgens de wisselkaart. Om meer energie en elan in het spel te krijgen wisselde hij voortdurend van pionnen. Even leek dat succes te hebben, want Nieuwerkerk kwam terug tot een verschil van twee. Even snel als de thuisploeg terug in de race was, stond er in het vervolg een hopeloze stand op het scorebord.

"Dit was één van mijn minste wedstrijden", was Blok kritisch op zichzelf. Voor haar team was zij veel milder. "Er waren er bij ons heus wel in goeden doen. Echt slecht was de wedstrijd ook weer niet. Een zesje was het, maar in de hoofdklasse weet je dat dat niet voldoende is." Lang treuren deed ze niet. "We hebben tot nu toe een prachtig seizoen. Dat verandert niet door deze nederlaag. Het doel van het team is om eerst veilig te spelen. Daar hebben we nog vier punten voor nodig."