Logo hartvanzuidplas.nl
Michael Koolhaas stond zaterdag in de voorhoede opgesteld. (foto: Stef Hoogendijk)
Michael Koolhaas stond zaterdag in de voorhoede opgesteld. (foto: Stef Hoogendijk)

Moerkapelle zoekt naar doelpunten

  •   106 keer gelezen   Sport

VOETBAL
Moerkapelle – Uitgerekend in de winter, die altijd garant staat voor de nodige nattigheid, is Moerkapelle droog gevallen. Tegen WDS kwam de ploeg van trainer Martijn Peters voor de derde wedstrijd op rij niet tot scoren (0-0).

Door Erik van Leeuwen

De laatste keer dat Moerkapelle in een competitiewedstrijd een doelpunt wist te maken was vorig jaar tegen Siveo'60 (2-2). Bij elkaar opgeteld is het elftal al drieënhalve wedstrijd zonder goal. Trainer Martijn Peters maakt zich echter geen zorgen. "Zolang we kansen creëren, zie ik er geen punt van zorg in."

De laconieke reactie van de Waddinxveense oefenmeester had wellicht ook te maken met de 'schermutselingen' in de slotfase van het duel met WDS. "Soms moet je een beetje geluk hebben. Dat hadden we vandaag absoluut niet", wees hij naar de schiettent die het doel van WDS was. In amper dertig seconden tijd raakte Moerkapelle twee keer de lat en één keer de paal.

Harmen Verweij trof uit een vrije trap de lat, de rebound werd door Timon van Dam eveneens op de lat geschoten, waarna de tweede terugspringende bal door Daniël van den Hoven op de paal werd gemikt. Peters: "Als je het zó vertelt, gelooft niemand je."

Het neemt echter niet weg dat Moerkapelle dit seizoen allesbehalve een doelpuntenmachine is. Met veertien doelpunten in evenveel wedstrijden heeft de ploeg een moyenne waar geen biljarter jaloers op is. "Het is inderdaad zuinigjes", merkte Peters op, die aan het begin van het seizoen, toen hij begon aan zijn klus, wist dat Moerkapelle geen team is dat makkelijk scoort.

Peters benadrukte zaterdag vooral de dingen waarop zijn ploeg wel enorme vooruitgang heeft geboekt: het verdedigen. "Als je zelf weinig scoort, moet je zorgen dat je ook bijna niks tegen krijgt."

Het resultaat is dat Moerkapelle dit seizoen al zes keer gelijkspeelde. "Het doet misschien wat minder spectaculair aan, maar vergeleken met vorig jaar kunnen we veel betere cijfers weerleggen", zei de trainer. Volgens hem is de 'droogte' van tijdelijke aard. "Dat scoren komt heus wel goed. Het begint bij kansen en die krijgen we genoeg."

Meer berichten