Logo hartvanzuidplas.nl

Groeneweg zoekt wanhopig naar reddingsboei

  •   140 keer gelezen   Sport

VOETBAL
Zevenhuizen - In de strijd die Groeneweg in de eerste klasse voert is het nog altijd zoeken naar een reddingsboei. Als aangeslagen bokser kreeg de ploeg van trainer René van Beek zondag een rechtse directe van Spartaan'20: 1-5.

In de poel van sportieve ellende kan elk lichtpuntje als houvast worden aangegrepen. Tegen Spartaan'20 was de terugkeer van Rick Willemsen voor de trouwe aanhang reden te hopen op betere tijden. Zelfs in natte en winterse omstandigheden draagt de verdediger korte mouwen. Indrukwekkende bovenarmen doen de rest.

Zondag was Willemsen het centrale punt in de vijfmansverdediging. Met naast hem Bas Roos en Maurice Eckhardt, die echter onbedoeld de veroorzaker was van opnieuw een vroege achterstand van zijn ploeg. Amper vier minuten waren gespeeld toen Eckhardt een duel inging, waarbij zijn Rotterdamse tegenstander meer dan gretig naar het gras ging. "Héél makkelijk gegeven die strafschop", zei Willemsen, die nog meer baalde van het feit dat zijn ploeg weer vroeg op achterstand kwam. "Het was de bedoeling om lang de nul en dus stand te houden. Door die vroege tegengoal moesten we toch wat meer naar voren voetballen."
Nog voor rust was het over en uit voor Groeneweg, dat na de pauze veel beter voor de dag kwam. Nadat aanvankelijk grote kansen waren gemist bij 0-3, kon de thuisploeg na het vierde Spartaan'20-doelpunt eindelijk juichen toen Mario van Dieren scoorde (1-4). "Als we ergens moed uit moeten putten is dat uit de tweede helft van de wedstrijd", meende Willemsen, die goed voelde weer eens een complete wedstrijd te hebben gespeeld. "In de slotfase zat ik tegen kramp aan. Ik ben er dan ook zeven weken uit geweest. Voor mijn doen is dat extreem lang. Ik heb eerder liesproblemen gehad, maar vaak was ik sneller terug."

Volgens Willemsen moet Groeneweg zich focussen op de dertiende plaats. "Er degradeert één ploeg. VELO heeft maar twee punten meer. We spelen nog twee keer tegen ze. Als we VELO onder ons houden, kunnen we in elk geval nog de nacompetitie halen. In de positie waarin we nu verkeren is dat het best mogelijke scenario."

Meer berichten