Logo hartvanzuidplas.nl
Benjamin Parkinson slaat weer een succesvolle ZVH-aanval langs het Apeldoornse blok. (foto: André Dirks)
Benjamin Parkinson slaat weer een succesvolle ZVH-aanval langs het Apeldoornse blok. (foto: André Dirks)

ZVH wordt slimmer en beter

  •   30 keer gelezen   Sport

VOLLEYBAL
Zevenhuizen – Het Swanla van CAS-CRM/ZVH is dit seizoen een onneembare vesting. Dat ondervond zaterdag ook Dynamo 2 (3-1). ZVH kreeg er een bonus bij, want door het verlies van Inter Rijswijk wipten de Zevenhuizenaren over de concurrent heen. Alleen Reflex staat in de topdivisie nog boven ZVH.

Door Erik van Leeuwen

"Weer een fijne zaterdag", gniffelde trainer Kristian van der Wel toen hij de uitslag van Van Daalen/DLS-Inter Rijswijk (3-2) via sportlink vernam. "Nu dit vasthouden en Reflex voorbij." Hij zei dat in de wetenschap dat uitgerekend op de laatste speeldag Reflex naar Swanla komt. "Ik hoop dat het dan nog spannend wordt, want uiteindelijk hebben we het niet in eigen hand. Reflex heeft vier verliespunten minder. Ze moeten in elk geval nog ergens wat morsen. En wij moeten natuurlijk blijven winnen."

Vanzelfsprekend is het bepaald niet dat de Zevenhuizenaren winnen. Er zijn volgens Van der Wel genoeg uitdagingen. "Zaterdag spelen we bij Tilburg, daar verloren we vorig seizoen met 3-0."

De ontwikkeling van de jonge ploeg is echter spectaculair. Waar er aan het begin van het seizoen nog twijfels waren over de stabiliteit en volwassenheid van de ploeg heerst er nu bij de club enthousiasme. Alle tijd en energie die in de talenten van eigen bodem is gestoken komt er stukje bij beetje uit. "We herkenden de potentie wel, maar het was wel de vraag wanneer die potentie eruit zou komen", reageerde Van der Wel. "Vorig seizoen was het vaak te wisselvallig, maar nu is er steeds meer vastigheid. Het gaat om het doorzien en herkennen van situaties. Niet dom de bal in het blok van de tegenstander slaan, maar nadenken over een andere oplossing."

ZVH raakt ook niet snel van de wijs als de tegenstander goed uit de startblokken komt zoals zaterdag Dynamo deed. De Apeldoorners openden sterk. "Zowel wij als Dynamo scoorden lang niet op eigen service", zei Van der Wel over de eerste set. "We bleven geduldig." Hij loofde Chris van Mullem die bezig is aan een ijzersterk seizoen. "Hij trekt aanvallend de kar. De andere spelers volgen hem."

Het plan van ZVH was om binnen twee jaar de eredivisie te bereiken. Mogelijk kan dat doel al na een jaar worden gerealiseerd. "Reflex ligt op polepositie, maar wij zitten er kort op. En als we geen nummer één worden, willen we tweede worden. Want die plaats geeft mogelijk ook recht op promotie als er in de eredivisie een ploeg omvalt."

Meer berichten