Logo hartvanzuidplas.nl
Jean Paul Renes: “Tegen de mindere teams moeten we afjagen.”
Jean Paul Renes: “Tegen de mindere teams moeten we afjagen.”

De IJssel-vrouwen willen vijftien punten

  •   37 keer gelezen   Sport

HOCKEY
Nieuwerkerk aan den IJssel – Minimaal vijf keer winnen. Dat is het doel van de hockeydames van De IJssel voor de tweede competitiehelft. Om goed beslagen ten ijs te komen, werkte de ploeg van coaches Jean Paul Renes en Jean Renes een intensieve oefencampagne af.

Maar liefst negen oefenwedstrijden kregen de dames te verstouwen. "Ik houd ervan om veel oefenwedstrijden te spelen", zei Jean Paul Renes. "Je kunt wel hard trainen, maar je moet ook een referentiekader hebben en dat zijn wedstrijden. Ik heb altijd het gevoel dat we gerichter kunnen trainen tussen twee wedstrijden in."

De IJssel won zondag bij Derby in Zwijndrecht met 1-3. In de competitie had de Nieuwerkerkse formatie nog twee punten verspeeld tegen de hekkensluiter van de tweede klasse. Dat is ook de boodschap van Renes voor de tweede competitiehelft. Tegen de mindere tegenstanders moet De IJssel beter gaan presteren. "We hebben het Feyenoord-probleem. We spelen en presteren goed tegen de hoger geplaatste teams, tegen de laaggeplaatste tegenstanders hebben we veel moeite. We kunnen moeilijk het spel maken."

Daarom werd de nadruk in de oefenwedstrijd gelegd op de spelopvatting tegen goede en minder goede ploegen. "Tegen een sterke ploeg kunnen we gerust inzakken en op de counter spelen, maar dat werkt niet tegen mindere teams. Daar zullen we dus moeten afjagen."

De IJssel won in de eerste competitiehelft maar drie van de elf wedstrijden. "Magertjes", volgens Renes. "We hebben met de ploeg om tafel gezeten en daar is uit gekomen dat we minimaal vijf keer willen winnen. Alles meer dan vijftien punten is meegenomen."

De IJssel begint zondag meteen met een zware uitwedstrijd tegen koploper Berkel. "We zijn fit en compleet. We gaan voor drie punten en als het er één wordt, is het ook goed."

Meer berichten