Logo hartvanzuidplas.nl
Lieke Verstoep speelde tegen Reeuwijk wel een verdienstelijke wedstrijd.
Lieke Verstoep speelde tegen Reeuwijk wel een verdienstelijke wedstrijd.

Code oranje voor korfballers IJsselvogels

  •   42 keer gelezen   Sport

KORFBAL
Moordrecht - Voor IJsselvogels dreigt het zwartste scenario in dit zaalseizoen. Na het thuisverlies tegen KV Reeuwijk (20-23) moet de club ernstig rekening houden met degradatie uit de tweede klasse.

Glenn de Vries hield lang vol dat zijn ploeg geen degradatiekandidaat is, maar zaterdag na de nederlaag tegen concurrent Reeuwijk moest ook hij de harde feiten onder ogen zien. Met zes schamele puntjes is IJsselvogels aan een pover zaalseizoen bezig. Alleen GKV uit Den Haag haalde minder punten. Zaterdag komt GKV op bezoek. "We moeten nu echt gaan winnen", onderstreepte De Vries het belang van die degradatiekraker. "Als we van GKV en ADOS winnen, kunnen we de zevende plaats en dus een promotie/degradatiewedstrijd nog ontlopen." De Vries zei ook dat hij geen garanties kan geven. In een eerdere fase was hij nog overtuigd dat IJsselvogels zich snel in veilige haven zou gaan spelen. "Ik kan dat wel blijven zeggen, maar de realiteit is dat we nog maar drie van de elf wedstrijden hebben gewonnen. Deze groep heeft potentie, maar is ook hardleers." Hij wees daarmee vooral op de tweede helft. "In de meeste wedstrijden was die tweede helft beter dan de eerste. Nu raakten we volledig van slag." De Vries zag zijn pupillen in oud gedrag terugvallen. Veel overtredingen en daardoor vele statistische kansen (vrije ballen en strafworpen) tegen. De kiem voor de nederlaag was daarmee gelegd. "Ik word er echt verdrietig van. Ik had gehoopt dat we sneller zouden leren."

Deze week gaat hij zijn spelers weer confronteren met wat er mis ging. "Ik laat de beelden die gemaakt zijn voor zich spreken. Ik hoop dat het kwartje valt."

Meer berichten