Logo hartvanzuidplas.nl
De spelers hebben van Leon Simons twee weken vrijaf gekregen. (foto en tekst: Erik van Leeuwen)
De spelers hebben van Leon Simons twee weken vrijaf gekregen. (foto en tekst: Erik van Leeuwen)

Dikke voldoende voor CKV

  •   36 keer gelezen   Sport

KORFBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel - CKV Nieuwerkerk sloot zaterdag het zaalseizoen in stijl af. In de afsluitende wedstrijd werd De Meervogels uit Zoetermeer met 26-25 verslagen. Daarmee eindigt Nieuwerkerk op de vierde plaats in de hoofdklasse.

"We hadden ingezet op de vierde, vijfde plaats, dus kunnen we tevreden zijn", blikte coach Leon Simons tevreden terug. "Als je ook nog meeneemt dat het tweede kampioen is geworden, kunnen we spreken van een uitstekend seizoen."

Vorig seizoen, bij het debuut in de hoofdklasse, wist Nieuwerkerk zich in de laatste speelronde veilig te spelen. Doelstelling van dit seizoen was om dat eerder in de competitie te bewerkstelligen. Uiteindelijk gebeurde dat vier speeldagen voor het einde. Simons was tevreden over 'enkele uitschieters'. "TOP, DSC, Groen Geel thuis en Tempo thuis. Dat heeft het seizoen extra kleur gegeven."

"In het algemeen kun je zeggen dat de ploeg zich op een breed front heeft ontwikkeld. Het begint bij kwaliteit. Zonder kwaliteit word je heus geen vierde." Volgens hem is er binnen de selectie de noodzakelijke gretigheid om door te groeien. "Spelers staan open om te leren willen. Die houding is cruciaal en noodzakelijk om weer een volgend stapje te maken. Je moet altijd op zoek naar meer weerstand. Alleen zo word je beter." De wedstrijd tegen De Meervogels was volgens Simons een goede afspiegeling van het seizoen. "Vaak goed, maar nog niet top. We stonden voor met vier en zelfs zes doelpunten. Dan moet je dat uitbouwen. Dat hebben we nog niet in de vingers."
Volgend seizoen wil Nieuwerkerk om de prijzen spelen en proberen de play-offs (eerste twee) te halen. Simons blijft, de selectie blijft nagenoeg intact. "Binnenkort wordt duidelijk hoe het plaatje eruit gaat zien. Aan de groep van het eerste zal niet veel veranderen, in het tweede zijn wat spelers, die mogelijk vanwege studie, werk of privé-leven stoppen. De technische commissie is verantwoordelijk voor de invulling."
Simons heeft in elk geval zijn wensen kenbaar gemaakt: hij wil het nieuwe seizoen beginnen met twaalf heren en twaalf dames. "Dat lijkt me ideaal. Dit seizoen hadden we eigenlijk één dame te weinig. Met twaalf-twaalf zit je net wat veiliger als je te maken krijgt met blessures."
Nieuwerkerk heeft nu ruim een maand tot de veldcompetitie. Daarom heeft Simons zijn spelers de komende twee weken vrijaf gegeven. "Ze moeten de energie weer krijgen om straks met zin te spelen. Het seizoen is lang. De intensiteit daarvan moet je goed in de gaten houden."

Meer berichten