Robin Zuierveld speelde zondag niet mee.

Opmars Groeneweg zet zich niet voort

Sport 260 keer gelezen

VOETBAL
Zevenhuizen - Groeneweg leed zondag bij Den Hoorn een onverdiende nederlaag (2-1). Het verlies betekende dat de Zevenhuizenaren voor het eerst na twee zeges zonder punten bleven.

Voor Den Hoorn en Groeneweg was het treffen een sleutelduel. Door de recente successen had de ploeg van trainer René van Beek stiekeme hoop gekregen om de strijd om de elfde, veilige, plaats nieuw leven in te blazen. Voorwaarde was wel dat er in Den Hoorn gewonnen moest worden.
Groeneweg, dat acteerde zonder Rick Willemsen, Mike Karremans en Robin Zuierveld – voor het drietal kwamen Dyon van der Graaf, Vincent Hof en Maurice Eckhardt in de plaats - , speelde een ongelukkige wedstrijd. De gasten waren zeker niet minder dan de thuisploeg, die net wat meer mazzel had. Voor rust opende Den Hoorn de score, maar Groeneweg kwam via Mario van Dieren vijf minuten voor rust langszij (1-1). In de tweede helft lag het initiatief bij de nummer dertien van de ranglijst, maar uit een zeldzame tegenstoot was het Den Hoorn dat scoorde. Tijdens het slotoffensief had Groeneweg ook nog eens de pech dat Mario van Dieren uit een vrije trap de paal raakte. "De achterstand op de nummer elf, Rood Wit, blijft tien punten. Dat lijkt me een te groot gaatje", aldus Jos-Pieter Hordijk.