Ron Luijten: “We zitten in een flow.”

Nieuwerkerk wint HWD-restant

Sport 279 keer gelezen

VOETBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel – Nieuwerkerk is zaterdag weer een stapje dichterbij het kampioenschap in de vierde klasse gekomen. In Rotterdam werd in het restant van 46 minuten de 1-2 voorsprong bij HWD uitgebreid naar een 1-5 zege.

Het duel werd eind februari gestaakt toen de scheidsrechter zich bedreigd voelde door spelers van HWD nadat hij een Rotterdammer een rode kaart had gegeven. Ondanks dat Nieuwerkerk in het tweede bedrijf met een man meer mocht starten, was trainer Ron Luijten er niet helemaal gerust op. "Tegen tien man blijft het altijd lastig, zeker als ze niets te verliezen hebben."
Luijten posteerde Robert Boevé als extra slot op de deur. De routinier speelde vlak voor de verdediging en de trainer hoopte daarmee te voorkomen dat de thuisploeg zijn beste twee spelers in stelling kon brengen. "Achteraf was dat nodig, omdat die jongen om wie het ging buiten de opstelling was gelaten", aldus Luijten, die zijn ploeg in de eerste twintig minuut zag hinken op twee gedachten. "Je zag de twijfels: of aanvallen en de voorsprong uitbouwen of de voorsprong juist verdedigen." De 1-3 van Stefan van der Vlegel gaf Nieuwerkerk de broodnodige rust. Daarna liepen de bezoekers eenvoudig uit naar 1-5, via Remco Langerveld en Rick Kramer. "Al met al ben ik trots op hoe we deze wedstrijd gespeeld hebben. Het waren andere omstandigheden dan normaal."
Met nog zes wedstrijden te spelen lijkt het voor Nieuwerkerk aftellen richting eindstreep. "Ho ho", trapt Luijten op de rem. "We zijn er nog niet. We staan maar drie punten voor en we krijgen nog een paar lastige wedstrijden. Het is niet gedaan." Toch kon de oefenmeester niet ontkennen dat zijn ploeg veruit de beste papieren heeft voor het kampioenschap. "We zitten in de bekende flow. Dit was onze dertiende overwinning op rij. We hadden zaterdag, als we twee doelpunten meer hadden gemaakt de tweede periodetitel gewonnen, maar daar zijn we helemaal niet mee bezig. Inmiddels is ons doelsaldo plus vijf ten opzichte van Bergambacht. Ook daar moeten we aan blijven werken, voor het geval dat nog beslissend is."