Logo hartvanzuidplas.nl
De kersverse kampioen toont de gouden medaille. (foto en tekst: Erik van Leeuwen)
De kersverse kampioen toont de gouden medaille. (foto en tekst: Erik van Leeuwen)

Nederlandse veteranentitel voor Liesbeth de Boer

  •   36 keer gelezen   Sport

BADMINTON
Nieuwerkerk aan den IJssel – Liesbeth de Boer is zondag in Amersfoort Nederlands kampioen 45-plus geworden. De 47-jarige speler van BC Nieuwerkerk was tijdens het NK veteranen met Ineke Lotgering van BC Delft de sterkste in het damesdubbel.

De Boer en Lotgering versloegen in de finale favorieten Petra Landmeter en Linda de Kievit. Nadat de koppels in de eerste game nog weinig voor elkaar onderdeden (21-19), liepen De Boer en Lotgering in de tweede game over hun opponenten heen (21-12). "We hebben heel goed gespeeld, want vooral Petra Landmeter, die vroeger op een hoog niveau speelde bij The Flying Shuttle, staat hoog aangeschreven", reageerde De Boer. "We had ons spel tactisch zo aangepast dat we vooral haar partner zochten. Daardoor lukte het ons haar superaanvallende spel te neutraliseren." De prestatie van De Boer kreeg extra glans omdat zij met een polsblessure speelde. "Daar heb ik tijdens het weekeinde eigenlijk weinig last van gehad. Als je eenmaal bezig bent, verdooft de adrenaline de pijn", aldus De Boer, die zaterdag al tot de finale in het damesenkelspel reikte. Daarin moest zij het onderspit delven tegen Linda de Kievit. In het mixdubbel werd De Boer, spelend met levenspartner René van Heerdt (óók lid van BCN), uitgeschakeld in de groepsfase. Van Heerdt mocht desalniettemin het succes meevieren. "We hebben mijn titel uitgebreid gevierd met een etentje." Want ondanks dat het een officieel NK was, werd er voor de kampioenen geen Wilhelmus gespeeld. De Boer vond het best. "Die medaille is ook mooi, daarnaast heb ik tientallen appjes van vrienden en familie gekregen."
Normaal gesproken werkt De Boer in het naseizoen een uitgebreid programma aan toernooien af. Dit jaar doet ze het rustig aan. "Ik wil mijn pols rust geven. Op 13 april doe ik wel mee aan het toernooi van Asterix en in mei sta ik op DropShot, maar voor de rest ga ik vooral mijn pols ontzien."

Meer berichten